top of page
Buscar

ÚLTIM REPORTATGE DE L'ESTEL del 120è

COMPARTIM FOTOGRAFIES, IMPRESSIONS, ANÈCDOTES...


Aquest darrer reportatge pretén ser una mena de fi de festa amb sorpresa final i des de CC (Cercle Comunicació) procurem posar imatges de tothom i, si no les tenim, els/les anomenarem.


Intercalarem més comentaris del públic.


ELS/LES FIDELS


Són les persones que hi són des de fa anys i que col·laboren d'una manera o altra.ROGER SOLER s'ha estrenat com a Abdaró
ALFONS PARDO, la simpatia personificada, s'ha estrenat com a Josep.
LAURA LÓPEZ ha estrenat el paper de Noemí, juntament amb la seva amiga ANNA GIRALT.AVO BUCHACA s'ha estrenat com a Asvherus juntament amb la TANIT DIANI.
SERGI HOM que s'ha estrenat com a Naïm juntament amb l'ORIOL VILAJOSANA que fa anys que participa.


TXELL BOU s'ha estrenat com a Somiel juntament amb la JÚLIA FÀBREGUES.
VÍCTOR HOM s'ha estrenat com a Jehú juntament amb el PEP PLA que ja ho va fer l'any passat.


SARA SAINZ s'ha estrenat com a Ariel juntament amb el MARC CADAFALCH.
RITA RULL s'ha estrenat com a Maria juntament amb la LAURA DONCOS.


LLUC FÀBREGUES s'ha estrenat com a Abdaró.
JORDI DONCOS s'ha estrenat com a Gabriel juntament amb la CLARA ROIG.


MARTINA DALMAU s'ha estrenat com a Naïm infant juntament amb el MATEU TORRES.
Els directors de L'Estel van convidar la MERCÈ SESÉ i la MONTSE GRÀCIA a estrenar-se en el paper d'Isaac.

Ens consta que els va agradar molt fer-lo.


LAIA VILARRÚBIA s'ha estrenat com a Nathaniel juntament amb la MARIONA CARRERO.També s'han estrenat el RAMON RULL com a Jonàs, el BERNAT FÀBREGUES com a Mathaties i el LLUC TORRECILLAS com a Benjamí.


I hem tornat a gaudir de les interpretacions del RAFEL GRÀCIA com a Jonàs, del CARLES TORRECILLAS com a Mathaties i de la PAULA GRÀCIA i el ROGER RULL com a Benjamina i Benjamí.


QUÈ DIU EL PÚBLIC?


  • "Estic meravellada pel gir de 180 graus que li heu donat a l’Estel. Enhorabona de veritat. Les escenes dels àngels i dimonis son màgiques. Les llums, dinamisme i posada en escena és brutal. Heu sabut innovar i connectar l’Estel amb el món d’avui. Si us plau diga-li al Ferran també de part meva que no tinc el seu mòbil. Sou un equipàs."


  • "Jo no he pogut venir, aquest any, però tothom m'ha parlat meravelles de l'Estel i això no sol passar..."


  • Agraeixo tota la reforma de L'Estel. Jo anava convençut, com a vell xaruc, que no m'agradaria i em sembla una excel·lent actualització. Molt bé, de veritat. Felicitacions pels directors!"


LES TÈCNIQUES I TÈCNICSEls REGIDORS - MAYA ÁLVAREZ i la seva parella DANI - fent-se una selfie.

Impressionant la seva feina i la paciència que van demostrar en tot moment.


MARTA TORRECILLAS s'ha estrenat com a TÈCNICA DE SO al costat de la LAURA DOMÍNGUEZ que es va estrenar l'any passat com a TÈCNICA DE LLUMS.

Impecables, les dues! Quina sort poder comptar amb elles!
ABRIL TORMOS s'ha estrenat de Canonera.


PEP PLA i la seva parella FANNY també s'han estrenat de Canoners.

ROSA MARTÍ i MERCÈ MARTÍ, juntament amb la MAITE SOLERVICENS, s'han encarregat del VESTUARI. Una tasca imprescindible a L'Estel. Que bé que hi siguin sempre!
LAURA DOMÍNGUEZ, RAFEL GRÀCIA I FERRAN VILAJOSANA s'han encarregat del DISSENY DE LLUMS.


GEMMA CLEMENTE I CARLES TORRECILLAS s'han encarregat de les COREOGRAFIES.


PAULA GRÀCIA ha dissenyat el CARTELL.


ORIOL BOU ha ENREGISTRAT L'ESPECTACLE en dues tandes perquè hi sortís tothom.


ANNA MULLOR I MAR SIMÓ s'han ocupat del MAQUILLATGE.


FERRAN VILAJOSANA HA COMPOST noves músiques per l'espectacle.


TANTI FABREGAT s'ha ocupat de la DIRECCIÓ MUSICAL.


ENTREVISTES ALS SATANASSOS


Els preguntem com han viscut l'experiència de fer de SATANÀS (home i dona) per primera vegada en aquesta versió del 120è aniversari.CARLES TORRECILLAS


"Doncs, per mi, ha significat moltes coses. Primer de tot, ha estat l'oportunitat d'oferir una cosa diferent dels últims 25 anys fent de Matathies. És un paper que tenia moltes ganes de fer (ja feia anys que em rondava pel cap fer el pas) i em feia molt respecte a l'hora d'interpretar-lo. Per mi és el paper protagonista de l'Estel i, tal i com m'estimo aquesta obra, volia fer un Satanàs que estigués a l'alçada de les meves expectatives.


En segon lloc ha estat un trencament mental brutal. Porto tota la meva vida fent l'Estel i he vist molts actors fent de Satanàs a qui he admirat i amb els qui em volia emmirallar el dia que em toqués a mi fer el Satanàs agafant una cosa d'un i una altra coseta d'un l'altre..., i resulta que l'any que debuto com a Satanàs li girem la truita i decidim fer-lo com mai l'havíem vist. Això m'ha suposat un esforç i una lluita interna entre la nostàlgia i la innovació, entre la tradició i la revolució, francament fascinant.


La feina que hem fet m'ha ajudat a aprofundir més en el personatge i, alhora, m'he alliberat - com a actor - trencant el marc mental que tenia predefinit.


La feina del Ferran com a director ha estat descomunal i ens ha guiat de manera magistral fins on hem arribat. Jo m'ho he passat moooolt bé i he après molt construint, descobrint i sentint aquest Satanàs i tan de bo pugui seguir creixent i redescobrint aquest personatge.


En tercer lloc diria que fer el Satanàs acompanyat en tot moment per l'Ashverus i Somiel, i lluitant contra el trio d'àngels ha estat molt divertit i gratificant.


He pogut conèixer i compartir moltes estones amb la gent jove de la casa, cosa que ha fet canviar molt la meva relació amb ells i això m'encanta. Hem fet una pinya molt bonica on tothom ha aportat el que ha pogut i a integrat el que ha cregut donant resultats espectaculars.


En fi, fer el Satanàs ha estat una experiència molt enriquidora a nivell personal i teatral, de la qual estic molt content i orgullós i d'on he extret moltes més coses de les que esperava.


Visca l'Estel i llarga vida al Rei (de l'infern😈)"GEMMA CLEMENTE


"Uffff… doncs per mi fer l’Estel aquest any ha sigut un repte i una muntanya russa de sentiments i sensacions.


He passat per la por (a allò desconegut), la vergonya (de no atrevir-me a fer tot el que se’m propossava), l’alegria (tant en els assajos com en el fet d’estar envoltada de tanta gent a qui estimo), l’emoció (d’aquelles primeres vegades), la responsabilitat (de saber que seria la primera dona de la casa en fer de Satanàs), la confiança (que he anat adquirint poc a poc) i l’Admiració amb Majúscules (cap al Carles, el Ferran i el Rafel que han construit aquest Estel).


Un Estel diferent, viu, novedós, ric… un Estel que estic segura que anirà creixent perquè a més, tenim una “cantera”, que deu n'hi doret com puja!!!!!!


Un Estel que el meu pare hauria disfrutat tant o més del com ho he fet jo.


Gràcies a TOTHOM que l’ha fet possible!!!"


EL COR DE L'ESTELAquesta foto de la CRIS ESTEVE representa totes les persones que fan de COR a L'Estel el qual, aquest any, ha tingut més feina que mai.


Al reportatge anterior es van entrevistar totes les persones noves a la companyia.


Avui tornem a agrair la feina i la presència en aquest COR de CLÀUDIA BRAU, MIREIA SUST, AGNÈS BRAU, ÀURIA AMAT, ANNA MULLOR, PEPA PORTA, MERCÈ SESÉ, MONTSE GRÀCIA, JOSEP M. TURON, ALBERT BRAU, ANDREU MONRÓS,

ROGER VILARRÚBIA, MARIA BRAU, NORA ALCAIDE, ANNA BELLOT I

CARLA VILARRÚBIA.ENTREVISTES ALS MIQUELSALBA MAS


"Ha estat una experiència molt emocionant fer de St. Miquel aquest any, em sento molt afortunada, he après, he rigut (molt!), he tingut “bajones”, cremades (literals), dubtes, “blancazos”... Ha sigut molt intens i mai el podré oblidar. 


El mes de juliol vam llegir per primer cop escenes de l’Estel per veure si funcionaven les propostes dels directors: frases partides entre els diferents àngels, dir el text alhora, fer lluita… I allà vaig descobrir una veritable motivació per un projecte i un personatge com fa temps que no sentia. 


El procés de “veure paisatges”, “sentir el sons que tenen els poders”, “la relació intensa d’amistat amb Satanàs” ha anat de l'emoticona d’un somriure amb una gota caient, a la cara somrient amb les estrelles. A més fer teles acrobàtiques enmig de les escenes ha estat un repte gran del qual estic molt contenta del resultat.


Els canvis no sempre són fàcils d’assimilar i no ha sigut un procés senzill, però penso que ha sumat moltíssim a l’obra i al públic sembla que també li ha agradat! 


Per mi, el millor de l’Estel sempre ha sigut estar amb la seva gent en aquesta època tan especial i, sens dubte, és amb el que quedo.


Gràcies a les companyes i companys i gràcies als directors!"

LIA BOU


"Per mi, fer aquest any de Miquel ha sigut un privilegi alhora que un repte. En primer lloc mai havia interpretat aquest personatge i sabia que portaria feina, però em feia moltíssima il·lusió posar-m’hi.


De seguida que em van explicar que estaria en bona part de les escenes acompanyada de Gabriel i Ariel, em va encantar la idea aquesta del grup d’Àngels i la força que això comporta, de la mateixa manera que compartir les escenes amb Ashverus i Somiel i no només amb Satanàs.


I per últim la novetat també que Miquel incorporés les teles en diverses escenes donant un joc afegit i visual.


Els assajos van ser molt interessants perquè tot allò que havíem anat veient i teníem guardat a la memòria ho havíem de reconstruir buscant i jugant amb el que se’ns proposava per tal d’integrar aquest “nou format” de la millor manera.


Vam començar fent uns entrenaments molt divertits que ens van ajudar a encaminar els personatges i els seus “poders” en lluitar i, a partir d’aquí, poc a poc vam anar sumant el text, les noves cançons, les teles… Tot l’equip d’Àngels i Dimonis hem treballat en la mateixa direcció i ha sigut molt bonic fer créixer aquests personatges de manera conjunta.


El Ferran ha sabut molt bé com transmetre’ns aquests mons nous i ens ha acompanyat a buscar-ho d’una manera ben còmode.


Molt contenta que l’equip de direcció hagi apostat per aquestes novetats, les quals sembla que, a més a més, han tingut molt bona rebuda! També gràcies per la confiança!"Us deixem un recull d'altres articles:

Comments


bottom of page