top of page
Buscar

CANÇONS DE DONES PER A DONES


El recorregut musical del concert es va iniciar amb “Cant de lluita” (2018), del grup Roba Estesa, un himne de les dones d’avui que recorda la lluita passada, present i futura.
Seguidament, es van plantejar si, encara ara, les dones necessitem un heroi, amb el tema “Holding out of a hero” (1986), de Bonnie Tyler.


Van tirar una mica més enrere en el temps amb “My baby just cares for me” (1958), de la gran Nina Simone, una cançó que, sens dubte, també convida a la reflexió sobre els estereotips.Van tornar al segle XXI amb “Royals” (2013), de Lorde, un cant a les dones que no somiem ser princeses del pop.


Després, van viatjar de nou als 80 amb “Girls just wanna have fun” (1983), de Cyndi Lauper, considerada un dels primers himnes de l’empoderament femení.


Van seguir amb “Lady Marmalade” (2001), del musical Moulin Rouge, amb una lletra que - potser no ens hem parat mai a pensar - reflecteix la vida d’una prostituta.


I, cap al final, no es podien oblidar de les grans dives del pop actual amb les cançons “Million reasons” (2016), de Lady Gaga; “So what” (2008), de P!nk, i un medley de Beyoncé (“Crazy in love”), Miley Cyrus (“Wreaking Ball”) i Katy Perry (“Fireworks”).


I com a bis de sorpresa van interpretar "Mamá" de Rigoberta Bandini.En acabar el concert, vam tenir ocasió de llegir els textos de les cançons traduïts al català juntament amb uns comentaris de les noies del cor resultants d'analitzar-los amb les "ulleres liles". Per exemple, ens van recordar a totes les dones que...


* No necessitem cap heroi ni ningú que ens salvi.

* No necessitem l'aprovació de ningú per portar les regnes de la nostra vida.

* No acceptem ser propietat de ningú.

* Fem xarxa, evitem aïllar-nos, siguem felices amb allò que tenim, autònomes, independents i, sobretot, siguem nosaltres mateixes.Tot el cor saludant amb el coreògraf i el director musical.


VAM PASSAR UNA ESTONA MAGNÍFICA!

Commentaires


bottom of page