El CERCLE: Festa del 122è aniversari
- elcercle
- 17 mar
- 6 Min. de lectura

La festa va començar a les 12 h amb el VERMUT POPULAR D'ANIVERSARI. Ens vam congregar més o menys un centenar de persones i va ser el moment de les salutacions, felicitacions i degustacions.
A les 13 h vam demanar a tothom que havia vingut que entressin a la platea i s'acomodessin.

La MERCÈ SESÉ va fer de mestra de cerimònies i va adreçar unes paraules de benvinguda, felicitació i agraïment als socis/es que ens acompanyaven.

El Consell va decidir convidar uns quants socis que toquen algun instrument per amenitzar l'acte.
La primera convidada va ser la CARLA VILARRÚBIA.
Representava la vitalitat del moment present del Cercle i l'expectativa de futur.

Va interpretar amb la flauta travessera una peça a mig camí entre el Jazz i el Rock que es diu "Rock On" del compositor JIM SNIDERO.
Va comptar amb una base d'acompanyament instrumental i una il·luminació adient que convidava a escoltar.

A continuació, el nostre president ORIOL BOU ens va adreçar unes paraules on recordava breument els orígens històrics de la nostra entitat, anomenava totes les Seccions en funcionament de la casa en el moment present i posava en valor quins reptes ens plantegem pel futur els quals, de comú acord amb el Consell, són els següents:
a) Consolidar el Cercle com un centre de referència cultural i social a Gràcia, un espai on es promogui la cultura, la participació i la cohesió social.
b) Reivindicar que el Cercle sigui un lloc de trobada per a totes les edats, un lloc on es puguin organitzar activitats per a nens, joves, adults i gent gran.
c) Actualitzar el Cercle amb les noves tecnologies i on puguem tenir accés a equipaments tècnics moderns que ens facilitin la feina.
En transcrivim alguns paràgrafs:
" En un món en constant evolució, és imprescindible que el Cercle es renovi, que s'adapti als nous temps i que continuï sent un espai viu i dinàmic. I afortunadament, al Cercle de Gràcia, la vitalitat es respira en cada racó."
"Volem que el Cercle sigui un espai obert a tothom, obert al barri, un lloc on tothom se senti benvingut, un lloc on es puguin compartir idees, projectes i il·lusions.
Per això, hem de treballar conjuntament, socis i sòcies, per construir un Cercle de Gràcia del segle XXI, un Cercle que sigui fidel a les seves arrels i, alhora, capaç de mirar cap al futur amb esperança."
I, com a conclusió, agraïa la dedicació dels responsables del funcionament de les Seccions, a tots els qui fem feina voluntària en Juntes de les Seccions i al Consell i també a les treballadores /ors.
Així mateix, feia una crida a les autoritats del barri presents en l'acte perquè, a més de continuar aportant algun suport econòmic, també ens ajudin en la promoció de la nostra visibilitat. I animava tothom a continuar participant activament en la vida del Cercle.
Per a qui havia de rebre la insígnia, va tenir unes paraules especialment emotives: "I als medallistes d’aquesta celebració. Gràcies per la vostra constància. 25 i 50 anys continuats de ser socis en l'època de la immediatesa té molt mèrit. Alguns vau arribar de la mà dels vostres pares, altres ja de més grans. Però heu estat constants i us heu pogut implicar de maneres diverses en el dia a dia de l’entitat."
A continuació, es van repartir les insígnies.
L'única insígnia d'OR era per a la MONTSERRAT CAELLAS VILA qui va excusar la seva absència.
Hi havia sis insígnies de PLATA i es van repartir per ordre alfabètic de cognoms:






Es va convidar les persones medallistes a seure dalt de l'escenari amb els membres de Consell i tothom va poder gaudir de la segona intervenció musical de veu i guitarra a càrrec de l'HELENA PUIG, una de les dues caps d'Agrupament que s'han estrenat aquest any.

Va interpretar la cançó "Escriurem" del cantautor Miki Núñez, la qual ens recorda que no sempre tot és fàcil i, en el nostre cas, no resulta senzill tirar endavant projectes i gestionar Seccions tot i que el somriure i l'energia dels qui ens han precedit ens acompanyen.
En acabar, va ser el torn dels parlaments de les sòcies/cis que acabaven de rebre la insígnia. Havien acceptat amb gust aquest encàrrec i ens van adreçar unes paraules i reflexions molt boniques.

La LIA va repassar la seva trajectòria al Cercle, va agrair a les persones que la van acompanyar i va explicar algunes anècdotes de quan era petita.
"Em sento molt agraïda al Cercle per tot el que he rebut".

La NÚRIA també va repassar breument les activitats que havia fet al Cercle fins ara.
"A mi aquestes coses em costen molt, però puc dir que sempre m'he sentit molt a gust al Cercle, com si fos la meva segona casa."

La MONTSE ens va obsequiar amb un repàs exhaustiu del seu recorregut dintre del Cercle, tant en la vessant lúdica - sopars, converses, trobades, partides de Xaff - i en la vessant de tasques de responsabilitat encomanades.
"Dono les gràcies per la possibilitat d'haver pogut fer tantes coses dintre del Cercle i a les persones que han confiat en mi."

La TANTI va parlar en nom de la seva mare per dir-nos que s'havia fet sòcia del Cercle per participar en l'activitat de puntes i que estava molt contenta.

En JORDI va expressar la seva felicitat de pertànyer al Cercle i l'agraïment per les possibilitats creatives que li ha obert i per les persones que l'han acompanyat.
"A quin lloc jo podria ser "La Bèstia"? O "Jan Valjean de "Els Miserables"? O el "Chris" de "Mis Saigon? Només a un lloc com aquest..."

En RAMON també va mostrar-se molt feliç de pertànyer al Cercle i agraït de tot el que el Cercle li havia donat i afirmà que s'hi sent tan còmode que "em poso el pijama i les sabatilles i vinc a assajar. O agafo l'escombra i jugo a billar."
Acabà la seva intervenció amb una cançó del musical "La família Addams" on diu que "tot el que fem, ho fem amb amor."

Amb el cor esponjat i tothom una mica emocionat, es va cloure l'acte agraint la presència dels/les assistents i donant pas a l'última actuació musical.
En aquest cas, va ser l'ALFONS PARDO amb el banjo qui ens va tocar i cantar acompanyat del JOAN MANEL HERNÁNDEZ amb la mandolina i la guitarra.

Ambdós pertanyen a l'associació Al Ras. Amb més de vint anys de trajectòria i sense afany de lucre, té per finalitat la promoció i divulgació de la música Bluegrass i Old Time al nostre país.
L'Associació organitza jam sessions, un festival i un campus. Justament, el pròxim cap de setmana 21 i 22 de març se celebra el Campus d'enguany a la Sedeta.
A l'última cançó en convidaven a "estar al cel" i allà ens sentíem en acabar l'acte i baixar al bar a dinar.

Aquí tenim una panoràmica de la taulada que, com es pot observar, arriba fins al final i fa cantonada.
Durant el dinar també va regnar el bon ambient.
Si ens fixem, el tercer comensal de l'esquerra - després del Leo i de l'Antonieta - és el XAVI SEGÚ. Ens va voler acompanyar en aquesta celebració d'aniversari i és molt d'agrair, atès que li va suposar un esforç venir i tornar a Madrid el mateix dia.
Gràcies, Xavi! Et recordem i et tenim present!

Abans de tancar el reportatge, volem fer uns agraïments especials al RAFEL GRÀCIA i a la LAURA DOMÍNGUEZ per fer de tècnics de llum i so durant l'acte de l'escenari, al XAVIXAVI pel reportatge fotogràfic i a la REBECA i el seu equip pel vermut i el dinar.
ENHORABONA a totes les persones que formem part del CERCLE i fins sempre!
Comments