top of page
Buscar

INICIATIVA, JOVENTUT, IL·LUSIÓ I EQUIP
Aquest ABRIL destaquem i agraïm l'aportació artística de:


ÀURIA AMAT, JÚLIA FÀBREGUES I

SARA SAINZ


Hem pogut gaudir del musical

"LA LLEGENDA D'HÈRCULES"


Conversem amb les directores:
CC D'on va sortir la idea de crear aquest espectacle?


Júlia La idea va sorgir de l'Àuria, ella va ser qui va fer el primer pas de presentar el projecte a la Junta de Teatre i la Sara i jo ja hi vam intervenir ajudant-la a crear el document de presentació.


Àuria Sí, vaig tenir la idea fa cinc anys.
CC Qui ha fet l'adaptació de la pel.lícula a teatre?


Àuria Principalment l'he fet jo però la Júlia i la Sara m'han ajudat a definir moltes de les escenes i hi han posat el seu toc especial.


Sara Sí, ens hem dedicat a adaptar-la pensant en els infants.
CC I la traducció i adaptació de les cançons?


Júlia La traducció i adaptació de les cançons, per sort, ja les teníem de la traducció al català de la "peli" de Disney, així que les hem aprofitat i utilitzat. Tot i així, l'Eduard Doncos ens va deixar les partitures i amb l'ajuda del Guillem Peire que ens ha fet la direcció musical, han sortit coses molt boniques.
CC Com ha anat el procés d'assaigs?


Àuria El procés ha anat bé... cadascuna tenia el seu paper i, quan alguna no podia fer-lo, ens ajudàvem.


Sara Hem tingut els nostres moments més bons i d'altres més dolents. Ha sigut dificil coincidir amb tots els actors i actrius però, de mica en mica, ho hem anat assajant.


Júlia El procés d'assaig ha sigut dur, no mentiré. Ens va costar una mica trobar hores per assajar i compromís per part de la gent, però al final ens n'hem sortit i els últims dies hem apretat a tope i ja n'heu vist veure el resultat.
CC Esteu contentes amb el resultat final?


Àuria Jo, sobretot, estic súper contenta per ser el primer espectacle que dirigeixo i també perquè he pogut fer de "prota". Ha estat molt especial per mi aquest projecte.Júlia Si, personalment estic molt contenta. Des del punt de vista de direcció, i més jo que soc molt perfeccionista, sempre es poden millorar coses. Però suposo que va arribar un punt on una ha d'acceptar com sortirà o que hi ha coses que no es poden fer i s'han de fer canvis d'última hora però, en general, ha estat molt positiu. Hem rebut molt bon feedback del públic i això m'ha enorgullit molt.


Sara Si. Al final és millor pensar que ha agradat molt i no tant en si hi ha hagut coses que es podien millorar des de la perspectiva de direcció.
CC Comenteu-nos algun aspecte del procés que hagi estat estat especialment complicat.


Àuria Posar-nos d'acord entre les tres directores i quadrar el horaris de la gent.Sara Hi estic d'acord: quedar amb els joves ha estat el més complicat.


Júlia En un principi, el compromís i l'assistència de la gent, però després ja s'han posat les piles.

Quant a les directores, és veritat que a vegades ens ha costat posar-nos d'acord, però això és el que té la codirecció. I sempre ho hem acabat arreglant.

Tema llums, per mi ha sigut un dels moments més complicats ja que hi ha hagut molts imprevistos d'última hora.
CC I ens podeu comentar algun moment especialment bonic?


Sara La resposta del públic ha estat molt maca i els moments de creació conjunta on hem rigut molt.


Júlia Durant la creació del musical, hem viscut moments molt gratificants amb alguns dels actors. També el feedback tan positiu que hem rebut del públic ha estat molt especial per mi perquè darrera hi ha molta feina que no es veu i molt d'estrés i d'ansietat.


Àuria Hi estic d'acord. Hem rebut molt suport, sobretot durant els últims dies.

CC Com que heu estat tres directores, com us heu repartit les feines?


Àuria La Sara s'ha centrat molt més en la posada en escena, la Júlia en els personatges i jo en la part tècnica però al final totes tres ens hem ajudat i donat la nostra opinió si vèiem que alguna cosa no anava del tot bé.


Júlia i Sara Hi estem d'acordCC Després de descansar una mica, teniu més projectes en cartera? Juntes o separades...


Àuria Jo tinc algun altre projecte i estic començant a donar-li forma, pero aquest cop només seré la directora i ho intentaré fer sola... segurament necessitaré ajuda per la direcció dels personatges i per saber l'opinió d'altres persones. Estic bastant segura que en el futur treballaré amb alguna de les meves companyes, però això ja s'anirà veient amb el temps.

Júlia Com a directora, de moment no, i durant una llarga temporada no en vull. He viscut l'experiència però, ara mateix, no la repetiria. Com a actriu, ja tinc musicals on sortiré la propera temporada.


Sara De direcció, de moment em prenc unes vacances fins a nou avis, jajajaja! D'actriu sí que ja tinc cosetes a fer la propera temporada.


Àuria Jo voldria acabar dient que, per mi, un dels moments bonics que he viscut han estat els assajos de les Muses... veure la connexió que tenien i com es complementaven entre elles.

I un altre moment bonic ha estat quan quedàvem les tres per comentar coses dels assajos i planificar-los.

Haver fet el meu primer projecte amb elles dues m'ha emocionat molt i ha sigut molt especial per mi perquè van ser elles qui em van portar al Cercle. Sense tot el seu esforç i l'ajuda de les persones que ens han donat un cop de mà no hagues sigut possible que un dels meus somnis es fes realitat.

CC Gràcies, Àuria, per les teves paraules tan sinceres.

I gràcies a les tres per crear un espectacle i a dedicar-lo especialment als infants. Us emporteu una motxilla d'experiència i de coneixement. Segur que us serà profitosa per al teatre i per la vida!Fotografia final de l'espectacle.


D'esquerra a dreta tenim: Paula Miguel, Sergi Hom, (també ha col·laborat en el muntatge i arranjaments sonors), Tanit Diani, Clara Roig, Judit González (també s'ha encarregat del vestuari), Mireia Sust, Blai Picanyol, Adrià Serra, Jordi Doncos, Pere Fàbregues, Àuria Amat, Miquel Sainz, Lluc Fàbregues, Sara Sainz, Júlia Fàbregues, Abril Tormos, Aina Salinas, Avo Buchaca i al centre, Laura Doncos (també ha creat i dirigit les coreografies).

Falta a la fotografia: Rita Rull.


També han col·laborat en l'espectacle: Carme Bigorra (perruqueria), Bernat Fàbregues i Joan Amat (muntatge d'escenografia), Joan Amat, Marc Cadafalch i Xavi Segú (tècnics de llu i so), Maya Álvarez i Montse Rovira (regidoria), Cristina Nafría (producció), Oriol Bou (Enregistrament de video), Xavi Gómez (fotografies) i Guillem Peire (Coach musical).Comments


bottom of page