La KARI BARBASTRE, una veïna del barri, concretament del carrer Santa Magdalena, feia molt temps que tenia la inquietud d'explicar la història de la masia de Can Trilla. Deia que l'havia vista tota la vida des de casa seva i s'adonava que ningú se la mirava ni en coneixia l'origen.
Se li va ocórrer parlar amb la MONTSERRAT MILLÀ, directora del "Casal Corpus Grup de Teatre" per preguntar-li si li agradaria dirigir un espectacle sobre aquesta història. Van demanar al dramaturg JOAN ROSQUELLES que n'escrivís una obra de teatre.
El resum argumental és el següent: l'amo de la masia, Antoni Trilla, pretenia apropar-la al centre de la Vila i vertebrar la zona mitjançant una sèrie de carrers als quals volia donar els noms de les dones de la seva família: Àgueda, Magdalena i Rosa. La guerra del Francès i la mort prematura del senyor Trilla van aturar el projecte. La seva vídua el va tirar endavant amb l'ajuda de l'arquitecte que havia designat el seu marit i malgrat les dificultats que hi van posar els francesos establerts a Barcelona.
La directora es va posar en contacte amb les diferents entitats, grups i associacions del Districte, ja que tenia clar que es tractava d'un projecte per fer en comú. Hi van col·laborar moltes persones fent de poble, la colla sardanista, dels trabucaires, l'esbart Vila de Gràcia i la companyia d'actors i actrius provinents de diferents grups i entitats.
Cal recordar que la Montserrat ja té experiència en liderar espectacles cooperatius, ja que dirigeix la tradicional "Revolta de les Quintes".
L'obra de teatre es va representar al mig del carrer Gran de Gràcia davant de la masia i el públic estava situat a la Plaça Trilla.
Les qüestions tècniques van funcionar prou bé i va venir molta gent. Es va respirar un ambient festiu i il·lusionat que rememorava l'esperit de l'antiga Vila de Gràcia.
ENHORABONA PER LA INICIATIVA!
Commenti