top of page
Buscar

LA HISTÒRIA TEATRALITZADA DELS ORÍGENS DE GRÀCIALa KARI BARBASTRE, una veïna del barri, concretament del carrer Santa Magdalena, feia molt temps que tenia la inquietud d'explicar la història de la masia de Can Trilla. Deia que l'havia vista tota la vida des de casa seva i s'adonava que ningú se la mirava ni en coneixia l'origen.


Se li va ocórrer parlar amb la MONTSERRAT MILLÀ, directora del "Casal Corpus Grup de Teatre" per preguntar-li si li agradaria dirigir un espectacle sobre aquesta història. Van demanar al dramaturg JOAN ROSQUELLES que n'escrivís una obra de teatre.


El resum argumental és el següent: l'amo de la masia, Antoni Trilla, pretenia apropar-la al centre de la Vila i vertebrar la zona mitjançant una sèrie de carrers als quals volia donar els noms de les dones de la seva família: Àgueda, Magdalena i Rosa. La guerra del Francès i la mort prematura del senyor Trilla van aturar el projecte. La seva vídua el va tirar endavant amb l'ajuda de l'arquitecte que havia designat el seu marit i malgrat les dificultats que hi van posar els francesos establerts a Barcelona.

El matrimoni Trilla (Jordi Costa i la companya de Corpus Núria Roca) anant cap a la seva masia. Podem observar com estava de plena la Plaça Trilla.
El matrimoni Trilla conversant. Observem el plafó cobert de sacs que va servir per tapar les pilones de la vorera.

La directora es va posar en contacte amb les diferents entitats, grups i associacions del Districte, ja que tenia clar que es tractava d'un projecte per fer en comú. Hi van col·laborar moltes persones fent de poble, la colla sardanista, dels trabucaires, l'esbart Vila de Gràcia i la companyia d'actors i actrius provinents de diferents grups i entitats.

El senyor Trilla convidant els frares caputxins a allotjar-se a casa seva quan els francesos els van cremar el convent.

Cal recordar que la Montserrat ja té experiència en liderar espectacles cooperatius, ja que dirigeix la tradicional "Revolta de les Quintes".


L'obra de teatre es va representar al mig del carrer Gran de Gràcia davant de la masia i el públic estava situat a la Plaça Trilla.

L'Enric Bautista i la Marta Álvarez.
Núria Navarro i Jordy Alcrudo

Les qüestions tècniques van funcionar prou bé i va venir molta gent. Es va respirar un ambient festiu i il·lusionat que rememorava l'esperit de l'antiga Vila de Gràcia.ENHORABONA PER LA INICIATIVA!

Comments


bottom of page