top of page
Buscar

Secció de Teatre: "NOMÉS HE TRUCAT PER DIR-TE QUE T'ESTIMO" de Nelson Valente


No sabem si l'autor es va inspirar en el títol d'aquesta cançó d'Stevie Wonder - "I'll just called to say I love you" - per escriure l'obra o va escriure l'obra primer i va veure que el títol de la cançó li encaixava perfectament.


En tot cas, la lletra de la cançó ens evoca a la il·lusió que sentim quan algú ens diu que ens estima, quan sentim que ho diu des del cor i notem que li importem.


És una faula agredolça que ens transporta a finals dels anys 80 a una casa i a una família on fa anys que no s'hi fa cap canvi, ni extern ni intern.És una obra força coral on els personatges pivoten al voltant de la protagonista - SÍLVIA G. GRÀCIA - a qui vam veure, a principi de temporada, a "Pel davant i per darrera".


L'acompanyen la PEPA PORTA, a qui veiem sovint participant en els espectacles musicals, PAU ARRANDO, a qui vam veure la temporada passada al musical de "Rocky" i a l'obra "Els 80 són nostres" i el SERGI HOM, a qui hem vist darrerament a l'obra "La importància..." i fent de Naïm a "L'Estel".Com a detall bonic, també acompanya a la Sílvia la seva filla SARA SAINZ, a qui vam veure a principi de temporada a "Pel davant i pel darrera".I completa la tríada familiar la MONTSE GRÀCIA, a qui veiem habitualment com a directora i participant de musicals tot i que la temporada passada va tenir una breu, però intensa participació a l'obra "Sarajevo".I el BERNAT FÀBREGUES, a qui hem vist, darrerament, com a Mathaties a "L'Estel" i a la temporada passada en l'obra "I tu em recordaràs".


Conversem amb la directora, MERCÈ SESÉ:


CC Què et va provocar aquest text quan el vas conèixer?


MS Una barreja d'emocions en una estona molt curta i, sobretot, un enamorament sobtat. Habitualment, els textos teatrals que dirigeixo provenen d'una experiència d'enamorament, d'empatia envers la història i la manera d'explicar-la.CC Què vols explicar a través d'aquest text i per què et fa il·lusió presentar-lo?


MS Vull explicar que les paraules, els gestos i els detalls forgen la convivència i que és molt important tenir-ne cura. Com que l'autor ens permet entrar en la intimitat d'una família, ens adonem que, sovint, funcionem amb uns rols que no revisem i que s'enquisten amb el pas dels anys i la convivència pot esdevenir insuportable.

Em fa molta il·lusió presentar aquest text perquè té la màgia de posar-nos davant d'un mirall i descobrir que algunes actituds violentes que veiem s'assemblen a les nostres i el gran mèrit és l'humor amb què l'autor ens ho transmet.CC Com et sents a pocs dies de l'estrena?


MS Entre emocionada pel procés que hem viscut, amoïnada perquè hi ha detalls que voldria que haguessin quedat millor i amb neguit de saber com reaccionarà el públic.

Però, per sobre de tot, molt agraïda a l'equip actoral i a l'equip artístic que m'han ajudat a vestir l'espai escenogràfic i els detalls de la decoració.

Comments


bottom of page