Inaugurem la temporada de teatre 2022/23 amb una mena d'espectacle doble. Dues històries dins d'un mateix context: la ciutat de Sarajevo (Bosnia-Hercegovina).
En parlem amb la directora, la MERCÈ SESÉ.
CC Com neix la idea d'aquest espectacle?
MS De l'interès i la curiositat que vaig sentir per aquesta guerra en el moment que passava. El fet que es produís a Europa me la va fer sentir molt propera i em va espantar - i em continua espantant - el fet que els sentiments identitaris, portats a l'extrem, puguin provocar una barbàrie tan greu.
La lectura de "El Diari de Zlata" i la pel·lícula "Grbavica" em van impactar i vaig sentir la necessitat d'escriure una dramatúrgia - en el cas del Diari - i una adaptació teatral - en el cas de la pel·lícula -. D'aquí ha nascut l'espectacle amb el nom genèric de "SARAJEVO".
I, de retruc, un altre objectiu: durant la pandèmia, aquest projecte es va aturar i, en recuperar la normalitat, em va fer il·lusió que l'espectacle donés cabuda a molta gent de la casa i recuperéssim les ganes de fer teatre junts. És per això que hi surt tanta gent.
CC Digue'ns tres motius per venir a veure l'obra.
MS El primer, per conèixer una mica més una part de la història d'Europa de finals del segle XX, que ens queda molt a prop. És bo reflexionar-hi i mirar d'educar-nos i educar els nostres infants i joves en la prevenció de conflictes.
El segon motiu és que les històries de vida que s'expliquen estan basades en casos reals i són molt emotives. La mirada predominant és de les dones: expliquen, denuncien, ploren i riuen. Crec que, fàcilment, ens hi podem identificar.
El tercer motiu és poder veure actuar tanta gent a l'escenari i gaudir de la gran varietat de recursos de cadascú.
CC Doncs desitgem que vagi molt bé l'espectacle, Mercè!
MS Moltes gràcies!
Comentarios