Buscar

TEATRE, HISTÒRIA, DOCUMENT
Inaugurem la temporada de teatre 2022/23 amb una mena d'espectacle doble. Dues històries dins d'un mateix context: la ciutat de Sarajevo (Bosnia-Hercegovina).


En parlem amb la directora, la MERCÈ SESÉ.


CC Com neix la idea d'aquest espectacle?

MS De l'interès i la curiositat que vaig sentir per aquesta guerra en el moment que passava. El fet que es produís a Europa me la va fer sentir molt propera i em va espantar - i em continua espantant - el fet que els sentiments identitaris, portats a l'extrem, puguin provocar una barbàrie tan greu.


La lectura de "El Diari de Zlata" i la pel·lícula "Grbavica" em van impactar i vaig sentir la necessitat d'escriure una dramatúrgia - en el cas del Diari - i una adaptació teatral - en el cas de la pel·lícula -. D'aquí ha nascut l'espectacle amb el nom genèric de "SARAJEVO".


I, de retruc, un altre objectiu: durant la pandèmia, aquest projecte es va aturar i, en recuperar la normalitat, em va fer il·lusió que l'espectacle donés cabuda a molta gent de la casa i recuperéssim les ganes de fer teatre junts. És per això que hi surt tanta gent.


CC Digue'ns tres motius per venir a veure l'obra.

MS El primer, per conèixer una mica més una part de la història d'Europa de finals del segle XX, que ens queda molt a prop. És bo reflexionar-hi i mirar d'educar-nos i educar els nostres infants i joves en la prevenció de conflictes.


El segon motiu és que les històries de vida que s'expliquen estan basades en casos reals i són molt emotives. La mirada predominant és de les dones: expliquen, denuncien, ploren i riuen. Crec que, fàcilment, ens hi podem identificar.


El tercer motiu és poder veure actuar tanta gent a l'escenari i gaudir de la gran varietat de recursos de cadascú.


CC Doncs desitgem que vagi molt bé l'espectacle, Mercè!

MS Moltes gràcies!

Entradas Recientes

Ver todo

No us posem fotos de cap assaig per a que tingueu la sorpresa quan vingueu a veure l'obra. A més de la interpretació, el muntatge, l'escenografia, el disseny de llums, les coreografies i la música són