top of page
Buscar

TEATRE: "Només he trucat per dir-te que t'estimo"
El divendres 8 (21h), dissabte 9 (21h) i diumenge 10 (18h) de març al teatre del Cercle estrenem "Només he trucat per dir-te que t'estimo" de Nelson Valente dirigida per la Mercè Sesé.


De què va?

Va sobre la vida quotidiana d'una família en un diumenge qualsevol al matí quan una trucada imprevista altera els plans i les rutines que tenen establertes.


De què parla?

De les relacions intrafamiliars, de les microviolències que a vegades s'hi produeixen i de la solitud en companyia.


Curiositats

Es tracta d'un text escrit originalment en castellà-argentí traduït al català amb el permís de l'autor.

Estem davant d'una comèdia per riure i per emocionar-nos.
Qui és NELSON VALENTE?

(1971)


És director, dramaturg i professor de teatre nascut a Buenos Aires i format a l’EMAD i a la Escuela de la Fundación Teatro del Sur.


Ha sigut director de la Comedia Municipal, de la Escuola de teatro i director artístic del Teatro Municipal de Lomas de Zamora.


Actualment és fundador i director de la Compañía del Complejo Cultural Banfield Teatro Ensamble dedicada a la investigació escènica i creadora d'activitats artístiques.


Entre les seves creacions destaquen El loco y la camisa, El declive, Sólo llamé para decirte que te amo i Lontano Blue en coproducció amb la companyia italiana Sementerie Artistiche.


Com a director, ha presentat textos de gran diversitat d'autors, èpoques i estils com Samuel Beckett, Pere Riera, William Shakespeare, Pau Miró, Paco Bezerra, José Cabeza, Mariano Saba...


Ha fet gires internacionals per Amèrica i Europa participant amb les seves produccions en els festivals Hispano de Miami, Santiago a Mil de Chile, Iberoamericano de Càdiz, Internacional de Tarragona. Justament, la seva arribada a Catalunya va ser en aquest festival ja que l'actor i director de la sala Trono - Joan Negrié - el va convidar a participar-hi l'any 2013. D'aquí va fer el salt a la Villarroel i poc a poc ha anat arrelant en la cartellera teatral catalana.


Del 9 de maig al 2 de juny estrenarà una dramatúrgia seva al TNC: "Amnèsia".


Ens diu: "M'encanta robar situacions del dia a dia per als meus espectacles i la família em sembla un gran tema. És el lloc on transcorren totes les microviolències que després es desenvolupen a la societat".


Aquestes paraules van com anell al dit per l'espectacle que presentem.

Comments


bottom of page