top of page
Buscar

TEMPORADA TEATRAL: “La importància…” d’OSCAR WILDEParlem amb el director - GUILLEM PEIRE - sobre com està vivint l’última etapa de preparació de l’obra.

Entremig de l’entrevista, inserirem unes fotografies dels personatges de l’obra - en ordre d’aparició a escena - realitzades per l’amic Pep Bransuela on podreu observar l’originalitat i qualitat del vestuari dissenyat i confeccionat per la Núria Tanyà (dones) i Montse Gràcia (homes). Una meravella!


Un part de l'escenografia


CC Què et va provocar aquest text, quan el vas conèixer?


GP Doncs el que em va provocar, segons recordo, ja que fa més de trenta anys que el vaig conèixer, va ser riure. Vaig riure tota l’estona mentre el llegia perquè tant la peripècia com les situacions són molt divertides. Hi ha qui diu que és l’antecessor del “teatre de l’absurd”, de l’humor absurd.

I la segona cosa que em va impressionar molt és com juga amb les paraules i amb el llenguatge; com, en una mateixa frase, està dient quatre coses diferents amb una elegància i una sonoritat que jo he intentat conservar en la traducció.

De fet, la vaig començar a traduir per pur divertiment… i fins aquí hem arribat.

CC Què vols explicar a través d'aquest text i per què et fa il.lusió presentar-lo?


GP No és que vulgui explicar res en concret. Podríem dir que els éssers humans fem unes coses molt gracioses, segons com t’ho miris i que totes les situacions es poden contemplar des de diferents punts de vista i que el secret de la vida és… jugar. Cadascú que tregui les seves conclusions.

Em fa molta il·lusió fer-ho perquè és un repte per a tothom: pels actors, pel director també perquè és molt delicat de trobar el punt just per transmetre tota la profunditat del text conservant la lleugeresa.

CC Com et sents a pocs dies de l'estrena?


GP A pocs dies de l’estrena, tinc dos sentiments diferents: la felicitat perquè tot el procés ha estat fantàstic, ens hem divertit moltíssim i crec que ens ha quedat una cosa molt bonica.

I el segon sentiment és de gratitud a la companyia perquè s’hi han abocat tots: els actors, els col·laboradors… tothom s’hi ha abocat de ple. Ha sigut molt plaent tot el procés de muntatge. I agrair també al Cercle que permet que passin coses d’aquestes que fan feliç a molta gent.

Moltes gràcies!


CC Gràcies a tu, Guillem, i MOLTA MERDA!

NO HI FALTEU!
Comments


bottom of page