top of page
Buscar

TRADICIÓ I MODERNITATEl títol del present reportatge queda ben reflectit en aquesta fotografia.


Fins ara, només hi havia una càmera que agafava un pla general horitzontal de la taula de billar.

Ara hi ha una càmera nova que agafa un pla vertical de la taula des de l'esquerra.Està previst posar una altra càmera que també agafi un pla horitzontal de la taula des de la dreta.


Aquestes càmeres són imprescindibles per enregistrar les partides i comprovar les jugades en cas de dubte.


Càmera que agafa el pla horitzontal
Càmera nova que agafa el pla vertical.I l'altra novetat és el marcador electrònic amb un programa dissenyat pel Joan Amat.


El programa permet registrar les partides lliures i les partides a tres bandes.


Dintre de cada tipologia de partides hi ha les modalitats següents:


* Campionat

* Entrenament

* Repte


Cada modalitat de partida té les seves classificacions diferenciades que s'actualitzen automàticament amb cada nou resultat.

A cada jugada de qualsevol mena de partida et calcula la mitjana.Després del campionat, els jugadors poden reptar dos jugadors que estiguin per sobre d'ells. Si els guanyen, es modifica la classificació


El programa també permet fer partides amb tres jugadors.La nostra taula de billar és de qualitat professional i s'hi poden celebrar tota mena de campionats.


Als campionats de les partides a tres bandes només hi juguen els 16 primers classificats. Els altres poden jugar partides a tres bandes d'entrenament.


A més, tenim un comandament a distància per poder anotar els punts, jugades i caramboles des de qualsevol lloc de la sala sense necessitat d'acostar-se a l'ordinador.


I un altre material molt interessant és una selecció de tutorials per aprendre'n que els jugadors es poden projectar a la pantalla.


Durant l'any no ha augmentat el nombre de participants a l'activitat. En aquest moment tenim el grup d'adults - 17 homes - i el grup de joves - 4 nois i 2 noies, una de les quals va la primera -.


Durant l'any, el grup d'adults es va dividir en dos i van celebrar un campionat. Els quatre primers de cada grup s'han classificat pels octaus de final. Per ordre de puntuació són els següents:


  1. Joaquim Rubio 5. Pep Planas

  2. Carles Torrecillas 6. Alfred Rius

  3. Bernat Fàbregues 7. Joan Amat

  4. Isidre Comellas 8. Alfons Blanco


Com en qualsevol campionat, després dels octaus passarem als quarts de final, a les semifinals i el rànquing definitiu el sabrem el 15 de juliol.


Ara bé; els jugadors que no han quedat entre els quatre primers del seu grup, també estan fent les seves eliminatòries per arribar a un rànquing definitiu entre ells.


  1. Pedro Sainz 4. Jesús Monera

  2. Estanis Roca 5. Rafel Gràcia

  3. Ramon Rull 6. Jordi Tayà


Ja sabem que sona a tòpic quan diem que l'"important és participar", ja que a tots ens agrada guanyar quan ens apuntem a qualsevol mena de competició. Això no obstant, s'ho passen tan bé jugant que venen ganes de posar-s'hi.


コメント


bottom of page