top of page
Buscar

El Cercle: Assemblea General Ordinària




ACTA ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA

8 d’abril del 2024


Assistents totals: 45

Vots delegats: 10

Vots totals: 55

(Hi ha 4 vots que entren més tard a l’assemblea, per això no estan contemplats al primer punt de l’ordre del dia)



1. Aprovem l’acta de l’Assemblea extraordinària per unanimitat. 

Vots a favor: 51 / Vots en contra: 0 / Vots en blanc: 0


El president explica a l’assemblea la situació actual de l’entitat i fa un repàs als tres anys del mandat del Consell Directiu actual. En general, considera que s’ha fet una bona gestió i que la salut del Cercle és bona. En destaca en positiu el canvi estatutari, la recuperació de totes les activitats post-pandèmia i un bon estat de les instal·lacions i el funcionament general de l’entitat. Assumeix que encara queden coses per fer. Principalment, destaca les obres pendents a la façana interior de la finca situada a C/Santa Magdalena 10 i l'adequació del Teatre en relació a la normativa de sorolls.


2. Aprovem la memòria d’activitats de 2023.

Vots a favor: 55 / Vots en contra: 0/ Vots en blanc: 0


La tresorera explica la situació general de la tresoreria de l’entitat. La proposta de la pujada de quotes respon a dos elements: Per una banda, fa més de set anys que no s’apugen les quotes i s’han fet moltes inversions durant aquest període (estem pagant el crèdit de les obres i el pagament de subministres s’ha disparat) i per l’altre estem tancant el 2023 contra reserva i aprovant un pressupost que preveu tancar contra reserva. Poc a poc, cal corregir aquesta situació


3. Aprovem el tancament econòmic i el balanç del 2023. 

Vots a favor: 55 / Vots en contra: 0/ Vots en blanc: 0


4. Aprovem el pressupost del 2024.

Vots a favor: 51/ Vots en contra: 0 / Vots en blanc: 3


5. Aprovem el permís per a sol·licitar la condició d’entitat d’utilitat pública a l’administració. 

El Xavi explica que és un pur tràmit.

Vots a favor: 55 / Vots en contra: 0 / Vots en blanc: 0


6. Aprovem el canvi de quotes pels associats per les següents tarifes mensuals:


  • De 0 a 4 anys: 2,50€

  • De 5 a 10 anys: 4,20€

  • De 11 a 17 anys: 7,40€

  • De 18 a 64 anys: 13,50€

  • A partir dels 65 anys: 12,00€

Vots a favor: 41/ Vots en contra: 4/ Vots en blanc: 10


7. Presentació de la candidatura presentada per formar Consell Directiu per al proper mandat (2024 - 2027) amb els següents membres:


  • President: Xavi Segú

  • Vicepresident: Rafel Gràcia

  • Secretaria: Anna Turon

  • Tresorera: Ruth Blanes

  • Vocals: Marta Torrecillas, Mercè Sesé, Carme Adell, Oriol Bou, Gemma Clemente i David Sánchez


El candidat a president explica una situació anòmala. Tot just mentre estava obert el període per presentar candidatures i amb l’equip que es presenta muntat i organitzat, va rebre una oferta de feina que l’obligarà a traslladar-se indefinidament a Madrid al setembre del 2024. És per això que, buscant la millor solució per al Cercle, han decidit presentar-se i convertir la recerca del nou president/a de l’entitat com a màxima prioritat. El Xavi Segú deixa clar que dimitirà i que, en aquell moment, serà responsabilitat de Consell i/o de l’Assemblea trobar una solució definitiva.


8. Aprovació del nou Consell Directiu.


Vots a favor: 55 / Vots en contra: 0/ Vots en blanc: 0


  • Josep Comellas: Pregunta al Xavi si en el moment que dimiteixi, el president haurà de ser algú del Consell o pot ser una persona externa? Expliquem que serà una decisió del Consell i que caldrà ratificar en una pròxima Assemblea en el moment que es trii la nova persona que duria la presidència.


9. Torn obert de paraules:


  • Rosa Martí: El G6 encara existeix? El Xavi explica que alguns dels membres del G6 voldrien obrir el grup a que fos un teixit més associatiu i no tan tancat. 

  • Isidre Comellas: Últimament es veu molta gent que no son socis al Bar del Cercle, voldria saber si es pot informar a aquestes persones que gràcies a que els socis paguen una qüota poden disfrutar d’aquests espais. S’hauria de parlar amb aquestes persones per incitar a que es facin socis. 

  • Àuria Amat: Jo tinc uns coneguts que venen i es volen fer socis però els hi falta informació de les condicions. Expliquem que es pot consultar la web, que es pot preguntar també al Jaume o a la Olga.

  • Montse Gràcia: Estic d’acord que entri al Cercle qui vulgui però hi ha un grup de gent que van al futbolín i trenquen les coses, i considera que no tracten bé el mobiliari perquè no es fan càrrec de que tot aquest material no és seu, és de la casa.

  • Remei Fabregat: A Vivace ens van demanar que poséssim la tarima a dalt de les cadires i ho trobo perillós. Proposo buscar un lloc alternatiu. També comenta que la sortida de l’ascensor pel bar té una baixadeta marcada amb unes franges que ja estan gastades, demana poder-les canviar. 

  • Pep Planas: Hi ha 12 escacs vells que he restaurat i que ofereixo a la casa. També m’ofereixo a canviar els colors del futbolín per animar a la gent a jugar-hi. També comenta que s’haurien d’arreglar els tacs de billar que estan malmesos. Proposem guardar alguns tacs en algun lloc de la sala de billar. 

  • Carme Bigorra: Heu pensat en fer unes quotes familiars? Si, es va posar sobre la taula però no va ser aprovada finalment. També proposo la quota de soci protector, que si vols ser més esplèndit amb l’associació ho pots ser. Ara mateix només està contemplat en forma de donatiu.

  • Sara Sainz: Els caus continuen fent pena i vergonya perquè la sala està en un estat que no es pot utilitzar. 

  • Silvia Gomez: A més tenen un nou armari que no estan utilitzant. 

  • Tanit Diani: L’agrupament lloga l’espai? No, son una secció més de la casa. 

  • Jesus Monera: Com estan els estatuts? Si, la Generalitat ha aprovat els estatuts i l’esglesia no ha dit res.



bottom of page