top of page
Buscar

ESBART VILA DE GRÀCIA: "DE PLAÇA EN PLAÇA"




El cap de setmana passat vam tenir la gran sort de poder gaudir d'un espectacle preciós que ens va oferir el nostre Esbart Vila de Gràcia.

La primera part la van dedicar al seu espectacle anterior "A baix a mar!" i vam recordar les coreografies de moviments suaus i ondulants com les ones del mar acompanyades d'unes músiques que ens ajudaven a entrar en aquest ambient relaxant i íntim que ens aporta la contemplació del vaivé de l'aigua xocant contra les roques o llepant la sorra de la platja.




A la segona part, l'ENRIC BAUTISTA  va fer de presentador i explicava anècdotes i dades històriques i socials que, a més d'amenitzar l'espectacle, servien per esperar que les dansaires es canviessin de roba ja que, com podreu observar a les fotos, la diversitat i quantitat de vestuari va ser impressionant.




Es tractava de passejar per Gràcia a través de les seves places i observar la vida que s'hi troba i recordar l'ambient que hi vivíem quan érem més joves.


A més de l'Enric, ens va acompanyar el senyor ANTONI ROVIRA i TRIAS qui, de tant en tant, deixava de ser una estàtua i ballava. Gràcies, ALBERT PASCUAL!












El recorregut va començar per la plaça LESSEPS amb el "Ball del Vano i el Ram".









A continuació, vèiem nenes i nens jugant a la plaça del NORD.






I arribem a la plaça ROVIRA on tota mena de gent del barri passejava, comprava, xerrava i interactuava amb el diari del barri a les mans: l'Independent.





Seguim amb la plaça del DIAMANT.  Allà vam escoltar la preciosa cançó homònima de RAMON MUNTANER.

En aquesta plaça va començar la tradició i festa dels Foguerons a Gràcia però, actualment, l'epicentre de les ballades és a la plaça de la VIRREINA i l'Esbart va interpretar una Jota Mallorquina.

 




Baixem cap a la plaça REVOLUCIÓ i aquí vam escoltar la cançó "Jo vinc d'un silenci" cantada per la SU i l'Esbart ens va interpretar una coreografia per recordar-nos que hem de continuar parlant en català sense silenciar-lo.




Ens desplacem fins a la plaça JOANIC i allà ballàvem sardanes de tres maneres diferents: amb una colla sardanista clàssica, amb una colla sardanista moderna i amb la gent del barri. Tot és vàlid si serveix per ballar, conviure i passar-s'ho bé!

 



I acabem el recorregut a la plaça de la VILA DE GRÀCIA. Allà van fer un homenatge a les colles de cultura popular amb una coreografia on hi eren representades.

 




I l'espectacle acaba a la plaça RASPALL amb una rumba del grup SABOR DE GRÀCIA.

En resum: una meravella d'espectacle fet amb gust i sensibilitat. Un autèntic regal!


Moltes gràcies als seu creador, LEO QUINTANA, a les directores artístiques CRISTINA PRATS i  MARTA ACÍN, a l'equip de coreografia, CRISTINA PRATS, MARTA ACÍN, MARTA ÁLVAREZ i LEO QUINTANA.



I, naturalment, MOLTES GRÀCIES A L'EQUIP DE DANSAIRES!


AINA BUSSÉ, CARLA PUJOL, CARME GARCIA, CRISTINA PRATS, ELISENDA NAVARRO, ESTER MASSIP, JANA BUSSÉ, JORDY ALCRUDO, LAIA LAHOZ, LAURA PEDEMONTE, MARTA ACÍN, MARTA ÁLVAREZ, MARTA CASALS, MONTSE TUTUSAUS, NÚRIA BONET, NÚRIA NAVARRO, NÚRIA SOLANES, SARA ALCRUDO i SÍLVIA SENDRA



ENHORABONA!

Entradas Recientes

Ver todo

コメント


bottom of page