top of page
Buscar

ESPAI PEL RECORD (11)

VALENTÍ MUÑOZ VIGUIRISTI (1922 – 1976)


Us presentem un soci entranyable que també ens va deixar massa aviat. Un home apassionat pel teatre, per l’Estel i per l’Entitat en general.


Els qui l’han conegut el recorden amb profunda emoció i el defineixen com un dels socis més simpàtics i agradables que han passat pel Cercle.


Entusiasta, optimista, proactiu i forjador de bon ambient al seu voltant, va destacar per ser un actor brillant i polifacètic i un “Jonàs” excepcional. I el més important: un gran company dins i fora d’escena.


"El retaule del flautista" de Jordi Teixidor (any 1974)

El Valentí és el del mig - feia del burgmestre - acompanyat dels seus regidors: Jordi Campillo, Joan Roca, Jordi Doncos i Fernando Sesé."Ninette y un señor de Murcia" de Miguel Mihura (1973)

El Valentí dona la mà a la Rosa M. Manich i al Joan Roca


A més de fer teatre, també va tenir temps de presidir la junta de la Secció i de formar part del Consell Directiu en més d’un mandat com a vocal de Recreativa.


Veí de Gràcia de tota la vida i taxista de professió, s’explica que sempre portava els “caudals” (*) de les obres que assajava damunt del seient del seu costat i aprofitava els semàfors en vermell, els embussos de tràfic o qualsevol tipus de retenció al carrer per memoritzar i declamar en veu alta els textos que s’havia d’aprendre. Naturalment, feia tot això quan no portava cap client a bord!


Per fer-nos una idea de la commoció que va causar la seva mort, el Consell Directiu d’aleshores - presidit pel Jaume Sesé - va proposar a l’Assemblea General de Socis de posar el nom de “Valentí Muñoz” a la nostra sala d’actes amb una placa commemorativa.

Aquesta proposta va anar de bracet amb unes obres a la platea per fer el terra nou i canviar les velles butaques de fusta per unes de vermelles anteriors a les actuals que també son de color vermell.


En fi; l’energia positiva i el treball altruista i generós de tantes persones que ens han precedit ens han permès arribar on som i seguir tenint energia per continuar la nostra història.


GRÀCIES, VALENTÍ, PER LA TEVA APORTACIÓ AL CERCLE!


A REVEURE!(*) Caudal: un fascicle o llibret on hi havia escrites les intervencions d’un personatge d’una obra de teatre sense les rèpliques dels altres personatges.Comments


bottom of page