top of page
Buscar

PROTAGONISTES

Aquest MARÇ destaquem i agraïm l'aportació artística de la MERCÈ SESÉ.



Al cap de setmana 8, 9 i 10 de març hem pogut gaudir de l'obra "NOMÉS HE TRUCAT PER DIR-TE QUE T'ESTIMO" de Nelson Valente



Públic: "Hem vist l'obra, l'hem trobat divertida i amb ritme. És una comèdia amb tocs de crítica. Molt adequada per un dia com avui, el dia de la dona.. Enhorabona i fins la propera."




Conversem amb la directora:

(Fotos elxavixavi_fotògraf)


CC En general, estàs contenta amb el resultat de les representacions?


MS La veritat és que sí; s'ha vist el resultat del procés que hem viscut aquests darrers mesos. A més, tractant-se d'una comèdia - encara que agredolça - sentia la necessitat de saber si el públic riuria i comprovar que sí m'ha fet feliç tant a mi com a la companyia.



Públic: "Alguna escena xocava per la violència que feia posar pèls de punta"



Públic: "Ens ha encantaaa! Ens ho hem passat suuuuuuupppoerrrrbeeeeeeee"





CC Quin diries ha estat el principal obstacle per tirar-la endavant?


MS Sens dubte, la dificultat que ha suposat pels meus actors i actrius parlar un català deficient, ple de barbarismes, amb construccions sintàctiques incorrectes i amb omissió d'alguns pronoms febles.

La intenció era il·lustrar la situació econòmica i cultural de la família, però reconec que han hagut de fer un esforç suplementari per adaptar-s'hi.


I l'altre obstacle ha estat disposar - expressament - d'un espai reduït d'escenari i fer moure-hi les sis persones de la família de manera natural i harmònica.



CC Ens pots compartir algun moment del procés que hagi estat especialment emotiu?


MS Veure la meva companyia satisfeta de formar part del projecte que els he proposat, els moments de passar-nos l'energia i jugar una mica abans d'alçar el teló, els aplaudiments entusiastes del públic i l'estona del ressopó que vam compartir el dia de l'estrena.



Públic: "Felicitats. Un espectacle dificil on importa més el llenguatge no verbal que el que es diu, i aixo amb amateurs és complicat. Bona feina".


Públic: "Ens heu agradat molt. Felicita de part nostra a la Silvia, magnifica, i a tots els joves. Espero poguer-ho fer personalment quan us trobi al Cercle, pero no podia anar a dormir sense dir-ho. Moltes felicitats."



Públic: "A nosaltres, personalment, l'obra no ens va agradar gaire - el text -, però ens va agradar molt la interpretació, la direcció i, sobretot, l'escenografia. Era preciosa."




CC Tens algun projecte de direcció teatral pel futur?


MS Estic treballant en l'adaptació d'una novel·la a la qual li veig grans possibilitats teatrals i té uns diàlegs molt bons. Encara no en puc dir res oficialment perquè em falta el vist-i-plau per escrit de l'autora. El que sí puc avançar és que no es podrà estrenar a la temporada vinent (2024-2025), sinó a principis de la següent.


I, com que no puc estar sense fer res, proposo dirigir el segon acte de la lectura "L'estiueig" de Carlo Goldoni amb la mateixa companyia - si els ve de gust - i amb altres actors i actrius que afegiré, a principis de la temporada vinent, si s'aprova la idea i va bé per dates.


I no descarto que se m'acudeixi alguna cosa més.



CC Vols afegir algun comentari?


MS Primerament, donar gràcies a la companyia per engrescar-se amb l'obra i fer-m'ho tot fàcil i agradable. En segon lloc, al públic, per confiar en mi i, naturalment, al Cercle per facilitar-me dirigir i crear. Altres companys/es i jo ho hem repetit moltes vegades: tenim uns espais i uns mitjans magnífics i està bé que els aprofitem i que obrim la porta a altres persones també a aprofitar-los.


Un últim comentari que vull fer no és pròpiament teatral sinó lingüístic. M'ha sorprès que el públic es mostrés tan incòmode amb el llenguatge incorrecte emprat en l'obra. Em fa pensar que, almenys en el nostre entorn, hi ha més interès per parlar bé el català del que, sovint, els mitjans de comunicació ens transmeten.



La companyia: Drets d'esquerra a dreta, Mercè Sesé, Àuria Amat, Sara Sainz, Segi Hom, Pau Arrando i Bernat Fàbregues.


Assegudes: Pepa Porta, Sílvia G. Gràcia, Montse Gràcia i Maya Álvarez.


Completen l'equip artístic: Xavier Vilajosana, Bernat Fàbregues i Leo Quintana en la construcció de l'escenografia.


Ferran Vilajosana, Xavi Segú i Àuria Amat en el disseny i tècnica de llums.


Ferran Vilajosana com a intèrpret de la banda sonora de l'obra.


Gemma Villalonga i Xavier Vilajosana com a mirada externa.



Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page