top of page
Buscar

Pòdcast: "DÉUS I SIMIS"


A en MARC CADAFALCH el coneixem com a actor i com a tècnic de la casa. El que molts de nosaltres no sabíem és que, des de fa un any, ha engegat un pòdcast setmanal que s'anuncia com "l'únic programa de ràdio que no es fa per la ràdio...de moment".


Ens explica que està acabant la carrera de periodisme i que, juntament amb el seu amic ALBERT BAZÁN, van descobrir que tenien moltes afinitats artístiques i personals i els va fer il·lusió crear alguna cosa junts.



Un tema que els unia era la música. En MARC té una sòlida formació musical: Ha estudiat des de petit a l'Escola Municipal de Música. Ha fet llenguatge musical, piano, guitarra i saxo.





Els dos es van proposar elaborar un programa de contingut musical en clau d'humor amb un convidat/da relacionat amb el panorama musical. A més d'entrevistar-lo, li dediquen una presentació inicial i li componen una cançó. El resultat és un magazine d'una hora de durada molt entretingut i on els oients tenim l'oportunitat d'aprendre coses.


El pòdcast es difon a través de la xarxes socials i per youtube i Spotify. Està creixent molt ràpidament i, actualment, ja tenen més mil seguidors - i el nombre va creixent - amb un promig d'unes cent visites diàries.


Quan li preguntem pel nom del pòdcast ens diu que "triar un nom no va ser fàcil i ens va fer gràcia comparar els déus i els simis com la cara i la creu de la persona humana. Nosaltres som simis que juguem a ser déus."


L'equip no solament el formen ells dos; hi ha l'ANDREA que fa de tècnica, la JANA que s'ocupa de la producció, en TONI que porta les xarxes socials i el JOAN que s'encarrega del grafisme.


Es coneixen des de petits perquè havien anat al mateix Agrupament Escolta, al Perot Guinarda del Guinardó. Amb els anys han forjat una bona amistat que els facilita l'entesa per treballar tantes hores junts però, alhora, l'excessiva confiança fa que hi hagi poca relació laboral. El MARC diu que la clau per treballar bé és el diàleg, la confiança i l'acceptació del grau de compromís de cadascú.


No hi ha dubte que aquest entrenament en gent tan jove - el més gran de l'equip té 26 anys - els resultarà molt útil per seguir desenvolupant projectes en grup en la seva futura vida professional.


Respecte als convidats/es al programa, en MARC recorda que hi van gratuïtament i que surten molt contents perquè veuen que el programa està ben preparat i que es nota la feina que hi ha al darrere. Es mostra especialment orgullós - i amb motiu! - per haver aconseguit dedicar un programa al LLUÍS LLACH. L'equip es va desplaçar a la seva casa de Parlavà per entrevistar-lo. Reconeix que, al principi, estaven molt cohibits però que, a poc a poc, es van anar relaxant i sentint còmodes.


El Marc i l'Albert amb en Lluís Llach

En aquest moment, els objectius de l'equip és continuar creixent en nombre d'oients i de subscriptors del seu canal de youtube i estan fent tràmits per convertir-se en associació i poder optar a una subvenció de pòdcasts culturals.


El Marc amb alguns membres de l'equip


A nivell personal, el MARC també forma part de l'equip de directors de Tallers del Cercle i del Consell de Caps de l'Agrupament.


L'any vinent, amb la carrera acabada, es vol dedicar a desenvolupar projectes personals i professionals, un dels quals serà, ni més ni menys, que rodar un documental en homentage al Cercle. No cal dir que ens ha semblat una idea estupenda!


Enhorabona pel teu pòdcast i t'augurem una llarga i fecunda vida professional!


Per acabar, us oferim dos programes: el que està dedicar a Lluís Llach i un d'anterior que van dedicar al nostre soci Ferran Vilajosana.


ESPEREM QUE ELS GAUDIU!



DEUS I SIMIS Ferran Vilajosana



DEUS I SIMIS Programa 40 Abril 24 Lluís Llach






bottom of page