top of page
Buscar

TEATRE: L'entrevista




El divendres 23 (21h), dissabte 24 (21h) i diumenge 25 (18:00h) de febrer, al Teatre d’El Cercle, estrenem “ L’entrevista ”, de Natalia Ginzburg dirigida per Xavi Segú.


De què va?

El Marco s'ha citat amb el gran polític italià Gianni Tiraboschi a la seva casa de la Toscana. En arribar, el Marco no trobarà el Gianni, però coneixerà a la Ilaria, amb qui parlarà de tot i de res al llarg de tres converses separades en el temps que marcaran la vida de tots dos.


De què parla?

És d’aquells textos cuquis on sembla que no passi res i, en realitat, es parla de temes molt importants: Què fem amb el nostre temps? Vivim la vida o deixem que ens atropelli? Vivim el present o estem centrats en el passat i les il·lusions del futur?


Cosetes: Aquesta estrena suposa el retorn als escenaris de la Beatriu Riera després de més de vint anys (està fantàstica). Només per ella ja val la pena. 90 minuts sobre l’escenari parlant sense parar.


Compra les teves entrades aquí: https://www.entrapolis.com/entrades/lentrevista





Qui és NATALIA GINZBURG? (1916 - 1991)

Era una escriptora, política i dramaturga italiana amb una personalitat molt atractiva com a escriptora antifeixista i relacionada amb altres intel·lectuals italians d'esquerres com, per exemple, Cesare Pavese, Italo Calvino i Primo Levi.


El seu pare era jueu i professor d'universitat i la seva mare era catòlica.


Tant ella com els seus germans van ser criats en l'ateisme i casa seva era un centre cultural on els pares convidaven intel·lectuals, activistes i industrials.


A partir dels 17 anys ja va començar a publicar.


Es va casar amb Leone Ginzburg amb qui va tenir tres fills.


Durant la 2a guerra mundial, es van veure obligats a exiliar-se en un poble al sud d'Itàlia a causa del seu compromís antifeixista. Leone va ser detingut i morí torturat a la presó.


Va reflexionar profundament i escriure nombrosos assaigs i obres de ficció sobre la Guerra i l'Holocaust. Més endavant es va convertir al catolicisme i es va casar amb Gabriele Baldini, un estudiós de la literatura anglesa.


Es van instal·lar a Roma i aquesta va ser l'etapa creativa més prolífica de l'autora amb novel·les com "El camí que porta a la ciutat", "Lèxic familiar", "Les veus del vespre", assaigs i memòries com "Les petites virtuts" i obres de teatre com "Poble de mar", "Diàleg", "La porta equivocada", "L'entrevista"...


S'han realitzat cinc adaptacions per a cinema de les seves novel·les.


Estem davant d'una gran autora potser menys coneguda del que es mereixeria.


Tenim una gran ocasió d'aproximar-nos a la seva obra. Aprofitem-la!





bottom of page