top of page
Buscar

Secció TEATRE: "GUYS and DOLLS" de Joe Swerling, Abe Burrows i Frank Loesser

Les noies del cabaret Hot Box


Avui entrevistem en XAVIER VILAJOSANA, director de l'espectacle. A petició d'ell mateix, il·lustrem l'entrevista amb unes imatges senzilles que no revelin les intimitats de l'escenografia ni del vestuari els quals, ens consta que estan quedant molt reeixits.


CC Què et va provocar aquest text quan el vas conèixer? Va ser a partir de la pel.lícula, oi?


XV Quan vaig veure la pel·lícula em va agradar, però no deixava de ser un musical d'aquells que feien a Amèrica. En canvi, quan vaig veure el musical en format teatral, hi vaig descobrir una història crítica - en forma de comèdia - d'una societat de perdedors provinents dels baixos fons de Nova York, la qual m'interessava molt més. A més a més, tots els personatges estaven inspirats en persones reals que havia conegut l'autor dels contes en què està basada l'obra.



CC Què vols explicar a través d'aquest text i per què et fa il.lusió presentar-lo?


XV Darrera d'una comedieta d'amors, hi ha una crítica a una societat molt maniqueista. Les actituts d'alguns personatges, a hores d'ara, no les aprovaríem i ja en aquell moment de l'estrena, el 1950, eren criticables.

En resum, tothom vol ser feliç, però la felicitat és per cadascú una cosa diferent, i per arribar-hi ha de fer un procés també diferent.


CC Has seguit fidelment el guió de la pel.lícula? Què hi has aportat?


XV Quan d'una obra en tenim la versió cinematogràfica i la teatral, m'agrada agafar el millor de cadascuna. Aquesta vegada el text ha sortit més del cinema i les cançons de la versió teatral.



CC Com et sents a pocs dies de l'estrena?

XV La veritat és que molt nerviós. És un macro projecte en què hi intervenen moltes coses. S'havia d'haver començat a assajar la mateixa setmana que ens van confinar per la pandèmia del 2020. Des de llavors, vaig estat buscar el moment propici per poder-lo tirar endavant, Un assaig del ball de La Havana

però hi ha hagut moltíssims canvis des

d'aquell moment, tant d'actors, tècnics, idees...

Però crec que tot ha sumat a favor del projecte.


CC Doncs ja estem impacients per gaudir de l'espectacle!



Un assaig de cançó i coreografia


L'Anna i el Roger en escena


Al reportatge anterior, us avançàvem que els quatre protagonistes de l'obra són el JORDI MEDRANO, LA CRIS VIDAL, L'ANNA TURULL I EL ROGER VILARRÚBIA.


Tots ells i elles compten amb una llarga experiència en els musicals de la casa. En JORDI ha protagonitzat "ELS MISERABLES" aquesta temporada i la CRIS és una de les intèrprets gairebé indispensables quan els directors/es es plantegen el repartiment per un musical, ja que està tan generosament predisposada a jugar el rol d'un personatge com a fer de cor. L'hem vist, per exemple, aquesta temporada a "ELS MISERABLES" o la temporada passada a "ROCKY" formant part dels dos cors. També va fer un dels papers protagonistes de "SARAJEVO". Curiosament, ella i el Jordi també han fet de parella a la comèdia "PEL DAVANT I PEL DARRERA".


L'ANNA i el ROGER són dos intèrprets còmics tant en el teatre de text com en els musicals. Aquesta temporada l'hem vist l'Anna a "L'ÚLTIM SOPAR" i la temporada passada la vam veure a "ROCKY" com a presentadora, el Roger l'hem vist aquesta temporada a "PER DAVANT I PER DARRERA" i, tots dos junts, fa dues temporades a l'obra "EL MISTERI DE L'ASSASSINAT".


Com hem comentat en altres reportatges, el COR és fonamental en els musicals. A "GUYS and DOLLS" no hi ha un sol cor, sinó QUATRE! Per això, el nombre d'intèrprets és de 62!

Cadascun d'aquests CORS ofereix al·licients diferents: música en directe, cançons, balls i un munt d'accions ben coordinades. No diem res més, de moment.


El cor dels Jugadors


El repartiment de la resta de personatges és el següent:


ANDREU MONRÓS, gran company de viatge en projectes on es requereix treball en equip i responsabilitat. Aquesta temporada també l'hem vist a "L'ESTEL" i a "ELS MISERABLES".


BERNAT FÀBREGUES, un altre company excel·lent per musicals i per obres de text. Aquesta temporada l'hem vist a "L'ESTEL" i a "NOMÉS T'HE TRUCAT PER DIR-TE QUE T'ESTIMO".


RAMON RULL, també un altre company excel·lent per musicals i per obres de text. Aquesta temporada l'hem vist a "PEL DAVANT I PEL DARRERA" i a "L'ESTEL".


QUIM FUSTER, actor, director i gran amant dels musicals, sap molt bé la importància de comptar amb un bon cor i col·labora a fer-ho possible. Aquesta temporada ha dirigit "GERMANES" i l'hem vist a "L'ÚLTIM SOPAR" i a "ELS MISERABLES".


JORDI COSTA, actor de text i entusiasta dels musicals. El vam veure la temporada passada protagonitzant "TESTIMONI DE CÀRREC".


RAMON CUENCA, actor de text, cantaire de Vivace i entusiasta dels musicals. L'hem vist aquesta temporada a "ELS MISERABLES" i la temporada passada a "TESTIMONI DE CÀRREC".


ORIOL BOU, actor de text, cantaire de Vivace i entusiasta dels musicals. L'hem vist aquesta temporada a "ELS MISERABLES" i la temporada passada a "TESTIMONI DE CÀRREC".


CARLES PRAT, cantant, ens ofereix la seva veu excel·lent i estem contents que s'hagi integrat al Cercle. És la primera vegada que participa en un espectacle de la temporada teatral.


ALFRED GARCIA, actor de text, cantaire de Vivace i entusiasta dels musicals. L'hem vist aquesta temporada a "LA IMPORTÀNCIA..." i "ELS MISERABLES" i la temporada passada a "TESTIMONI DE CÀRREC".


NÚRIA RIERA, actriu de text, reconeix que cada vegada gaudeix més també amb els musicals. La vam veure la temporada passada a "SARAJEVO".


DANIEL MONEDERO, actor de text nou a la casa des d'aquesta temporada. L'hem vist a la lectura "L'ESTIUEIG" i a "L'ÚLTIM SOPAR".


Aquí teniu l'enllaç dels reportatges anteriors:






Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page