top of page
Buscar

Secció de Teatre: "ELS MISERABLES"

La imatge del personatge de la Cossette (petita) s'ha

convertit en una icona que representa el musical arreu

del món.



La biografia, la quantitat i l'excel·lència de l'obra literària de VICTOR HUGO mereixen no solament un article, sinó tota una tesi doctoral. A més, era un artista compromès en temes socials i, a través de la seva obra, denunciava les injustícies i es posicionava al costat dels més desafavorits.


Durant molts anys, va projectar una novel·la que expressés la misèria que patien les persones pobres. L'any 1862 va publicar "Les Misérables".


La novel·la s'estén al llarg d'unes dècades, entrellaçant històries d'un fugitiu en llibertat condicional, un policia obstinat, un treballador de fàbrica maltractat, un jove ric rebel i el context social que va conduir a la Rebel·lió de juny de 1832, un aixecament populista històric que l'autor va presenciar.


VÍCTOR HUGO creia que la novel·la era el cim de la seva obra i es va fer immensament popular entre els lectors gairebé al mateix moment de la seva publicació.


Tanmateix, el judici de la professió va ser molt més dur i va rebre crítiques negatives gairebé universalment.


No osbtant això, els lectors van imposar el seu criteri: "Les Misérables" es va convertir en un autèntic fenomen que continua sent popular en l'actualitat; s'ha traduït a moltes llengües i s'ha adaptat a diversos formats.



Fotos d'assaig amb una part de l'elenc jove que s'estrena en la producció d'enguany.



La directora - MONTSE GRÀCIA - s'emociona quan parla de la companyia i del fet que els fills i filles dels/les intèrprets de fa trenta anys representin avui els personatges que havien cantat els seus progenitors.


I, alhora, té paraules d'agraïment pels membres de la companyia que s'estrenen en aquesta ocasió i, naturalment, pels equips tècnics que sempre li han donat suport.


Un dels tècnics, infalible, és el seu fill JAUME G. GRÀCIA qui vetlla per la qualitat de l'espectacle i ha millorat les bases musicals. També ens comenta que la veu del narrador que sentíem en les versions anteriors que ajudaven a situar argumentalment el públic, s'ha substituït per unes escenes.



Fotos de la producció de l'any 2008.



Des de Cercle Comunicació ens hem entretingut a fer llistes de tots els integrants de les tres companyies de les tres edicions de l'espectacle i hem comptat 119 actors i actrius i 31 tècnics i tècniques. En total, 150 persones implicades. Tot un rècord!


bottom of page