top of page
Buscar

Secció de Teatre: "L'ÚLTIM SOPAR" de Dan Rosen (adaptació: Pep Bransuela)


Conversem amb el director, PEP BRANSUELA:


CC Què et va provocar aquest text quan el vas conèixer? Va ser a partir de la pel.lícula, oi?


PB Vaig veure aquesta pel·lícula fa molts anys - és de 1995 - i em va atraure molt, ja que és una comèdia negra, amb assassinats, molt fosca i, a la vegada, còmica. Com que gairebé tota la pel·lícula passa en un únic espai - el menjador d'una casa - vaig pensar que era molt teatral. Vaig buscar si hi havia alguna versió teatral i no en vaig trobar cap.

Em va agradar també el fet que, en la comèdia, hi havia moments molt histèrics i d'altres més relaxats.



CC Què vols explicar a través d'aquest text i per què et fa il.lusió presentar-lo?


PB El text ja et porta i t'acompanya a pensar que els "dolents" no són tan dolents ni els "bons" són tan bons. I que tots ens acabem envoltant de persones amb qui tenim més afinitat però, quan hi ha un element discordant, aleshores tots hi anem en contra. Si ens ho miréssim des de fora, potser ens adonaríem que ni el nostre punt de vista és el millor i més adequat ni el punt de vista de l'altre és pitjor que el nostre.



Tracta d'explicar aquesta dicotomia: una persona amb una ideologia política molt diferent a la teva, per exemple, pot ser una bona persona i potser nosaltres mateixos - que ens creiem molt bons - potser som uns cabronassos perquè fem autèntiques bretolades.



CC Has seguit fidelment el guió de la pel.lícula? Què hi has aportat?


PB No he seguit el guió. El Salvador Galofré va fer una primera traducció literal de tot el text. Aleshores, el mateix Salvador, la Laura, l'Anna, la Ruth i jo anàvem quedant un cop per setmana per anar adaptant el text a teatre, afegir-hi bromes perquè tingués més ganxo i posar-hi referents més actuals. A més, jo vaig escriure algunes escenes per enllaçar les accions i s'entengués millor la trama i vaig crear alguns personatges histriònics. També he tret molt material de les improvisacions que hem anat fent durant els assajos. Ha estat molt divertit fer-les i reescriure'n les idees.



CC Com et sents a pocs dies de l'estrena?


PB Doncs estic molt content perquè hem rigut molt i d'això es tracta. Des que vaig arribar al Cercle, sempre he vist que hi ha bon ambient. Encara que amb algunes persones tens més afinitats, et relaciones bé amb tothom perquè la gent que ve a fer teatre ja està predisposada a passar-s'ho bé.


Ara em sento una mica cansat i intranquil perquè és la primera obra que dirigeixo. Per sort, tothom m'ha ajudat molt i m'ha donat idees per l'escenografia, per les llums. Ha estat bastant coral, tot plegat.



El PEP ha citat l'equip de persones que més l'ha acompanyat durant el procés de creació: LAURA LÓPEZ, ANNA GIRALT i RUTH BLANES. Aquestes tres noies juntament amb el DANI INVERNON i el RAFEL GRÀCIA són els protagonistes de l'obra i els qui porten tota la trama.


Ara bé; hi ha uns altres personatges secundaris que completen el repartiment i aporten unes interpretacions molt interessants: CARLES PRATS, CARLES TORRECILLAS, DANIEL MONEDERO, MERCÈ VALLS, ANNA TURULL, DAVID SÁNCHEZ, NÚRIA PEDRAZA, QUIM FUSTER, MERCÈ SESÉ, ROGER SOLER, ÀURIA AMAT i JÚLIA FÀBREGUES.


En fi, tot un treball en equip dels qual podrem gaudir aquest cap de setmana al Cercle.


US HI ESPEREM!



bottom of page