top of page
Buscar

TEMPORADA TEATRAL: “L’estiueig” de CARLO GOLDONI (Lectura dramatitzada)


IMPORTANT: A la fotografia, hi veiem el Víctor Hom caracteritzat de senyor Leonardo. El dissabte va llegir el Daniel Monedero i el diumenge el Víctor.


Conversem amb la directora, MERCÈ SESÉ

Les fotos d'aquest reportatge són de elxavixavi_fotograf

CC En general, estàs contenta amb el resultat de les representacions?


MS La veritat és que sí. Es tractava de fer arribar al públic un text clàssic mitjançant una única eina: la veu i acompanyar-la del moviment i del vestuari adient. El text és tan bonic i està tan ben traduït de l’italià que ha connectat amb gent d’edats molt diferents.


El senyor Leonardo i la seva criada Paola

CC I et sents satisfeta del procés d'assaig?


MS En aquest cas, el procés ha estat curt (uns 9 assaigs i funcions). Ha estat molt agradable adonar-me que, progressivament, la companyia gaudia cada vegada més de llegir en veu alta i els/les intèrprets anaven sent capaços d’introduir moviments i accions que explicaven els seus personatges i les diferents situacions.


Els senyors Filippo i Gugllielmo

CC Has tingut algun obstacle per tirar endavant la lectura?


MS Hi ha hagut tres persones de la companyia que van haver de deixar el projecte per causes diverses i això va suposar haver de buscar-ne d’altres i tornar a començar el procés. Tanmateix, com que la Secció de Teatre funciona com un gran equip, ha estat senzill substituir-los i tirar endavant amb èxit.


La senyora Giacinta amb la seva criada Brigida

CC Ens pots compartir algun moment del procés que hagi estat especialment emotiu?


MS Crec que un dels moments més emotius, sens dubte, ha estat quan els actors i actrius s’han vist vestits del segle XVIII. Això els ha ajudat a creure’s, encara més, el text que llegien i a donar coherència al projecte i a connectar millor amb el públic.

Aprofito per donar les gràcies, una vegada més, al Leo Quintana, a la Montse Gràcia i a la Carme Bigorra per la seva generositat i ajuda.

La companyia feia goig de veure!


La senyora Vittoria i el senyor Ferdinando

CC Vols dedicar algunes paraules a la companyia?


MS Agrair-los que s’engresquessin a participar en la lectura, així com la il·lusió i l’esforç per fer-ho bé que han demostrat en tot moment.
El senyor Leonardo i el senyor Fulgenzio

CC Tens algun projecte de direcció teatral pel futur?


MS Sí, aquesta mateixa temporada dirigiré una obra d’un dramaturg argentí que es diu Nelson Valente. Gentilment, me l’ha deixat traduir al català i es diu: “Només t’he trucat per dir-te que t’estimo”. Serà els dies 8, 9 i 10 de març.


No obstant això, paral·lelament m’agradaria continuar dirigint lectures dramatitzades perquè és un format que funciona i obre més possibilitats de participació dels membres de la Secció de Teatre.

Les senyores Vittoria i Giacinta

CC Doncs, se’t gira feina… però es fa de gust!

La companyia.

D'esquerra a dreta: Àgata de Lara, Daniel Monedero, Mireia Alfocea, Roser Vilajosana, Eduard Farràs, Mercè Sesé, Andreu Monrós, Lurdes Vallvé, Guillem Peire i Xavier Vilajosana.


Completen l'equip: Leo Quintana, Montse Gràcia, Carme Bigorra, Montse Farran i Àuria Amat.
Comments


bottom of page