top of page
Buscar

UNA DELÍCIA DE CONCERT



El cor A TEMPO ens té acostumats a una bona qualitat musical en els seus concerts. La rigorositat en la feina i una acurada tria del repertori ofereixen bons resultats.


Van començar amb una cançó preciosa de PAU CASALS, "Nigra sum" , dedicada a la Mare de Déu de Montserrat i composta per a l'Escolania. La van interpretar les dones del cor.




Van seguir amb tres cançons del compositor EDUARD TOLDRÀ ( 1895-1962) : "Cançó de comiat", "Maig" i "Festeig" amb les dones i els homes.


Una ocasió per recordar i gaudir de la seva música.




I després, el plat fort del concert: el "MAGNIFICAT" del compositor JOHN RUTTER (1945)


Tal com vam recordar al + CERCLE anterior, al llarg de la història de la música, altres compositors s’han inspirat en aquest text per escriure obres simfònico-corals, però des de Johann Sebastian Bach, ningú havia donat a aquest text un tractament tan ampli.


Els versos de lloança del "Magnificat" estan dividits en sis parts (1,3,4,5,6,7).

La part núm. 2 correspon a una composició sobre un poema anglès antic.


Destaquem la força, l'alegria i l'extraversió de les parts "Magnificat anima mea" i "Gloria Patri" i el recolliment, l'empatia i la comprensió de "Et misericordia" on va destacar, especialment, la interpretació de la soprano solista Marta Vilella.


L'obra està composta per a cor i orquestra però, en aquest cas, la vam escoltar amb una reducció a piano a càrrec de l'excel·lent pianista Laia Armengol.



Una visió del públic que va omplir la parròquia de Sant Gaietà; un espai amb una acústica adequada on el cor s'hi sent molt ben acollit.


Molt recomanable!








bottom of page