top of page
Buscar

UNA HISTÒRIA D'AMOR



Aquest és l'aspecte de l'escenografia, a mig muntar, que veurem aquest cap de setmana a l'obra de "EL LLAC DAURAT" dirigida per la CARME BIGORRA.


Es tracta d'una obra de teatre escrita l'any 1977 per un dramaturg nordamericà de 28 anys

- ERNEST THOMPSON - nascut l'any 1949 a Vermont.

Es va estrenar l'any 1978 en un teatre off novaiorquès i l'any següent a Broadway i va obtenir un gran èxit.


L'any 1981, Mark Rydell en va fer una versió cinematogràfica amb Henry Fonda i Katharine Hepburn com a protagonistes i amb Jane Fonda en el paper de la filla.


L'any 2014, la directora Magüi Mira va estrenar a Madrid la versió teatral amb Héctor Alterio i Lola Herrera com a protagonistes.


I nosaltres l'estrenarem aquest cap de setmana amb en Ferran Herrera i la Carme Bigorra com a protagonistes. La Gemma Clemente interpretarà el paper de la filla. En Jordi Medrano interpretarà el marit de la filla i completaran el repartiment el Pep Bransuela i el Pere Quintana, un noi jove que forma part dels Tallers de Teatre i ja ha sortit en alguna altra obra de la casa. No obstant, el paper de "Billy" és el més important que ha fet fins ara.


Demanem a la CARME BIGORRA que ens digui tres motius per venir aquest cap de setmana a veure l'obra que presenta.


CC: Per què ens recomanes aquesta obra?


CB: Perquè la història és tan real... M'agrada com cadascun dels dos protagonistes afronta la vellesa i el final de la vida: ella, amb ganes de viure; ell, amb coratge i un punt d'humor i acceptació de la mort.


L'altre encant de la història és la relació de parella que viuen a aquestes alçades de la vida: les brases d'amor , de la veritat, de la convivència... Penso que moltes parelles s'hi veuran reflectides.


I, d'altra banda, es fan pocs textos per a persones grans i també tenim dret a fer teatre malgrat l'edat... I aquest, per mi, és un text preciós.


CC: Doncs molta merda, Carme! És curiós que un text que s'apropi de manera tan sensible a la vellesa sorgís de la inspiració d'un escriptor tan jove!

bottom of page