top of page
Buscar

COR VIVACE: DARRER CONCERT SOTA LA BATUTA D’EN TOMÀS


TOMÀS ROSADO

Reportatge fotogràfic de Xavier Subias

El GUILLEM PEIRE va ser l’encarregat de conduir l’acte

Cada cantaire sentia dintre seu una barreja d’emocions durant el concert.

El grup és molt nombrós i cadascú té un lligam diferent amb el cor i amb el director. Hi ha unes quantes persones que han cantat amb ell des de petits. La BERTA MARTÍN, per exemple, ha passat pels tres cors que el Tomàs ha fundat al Cercle: “Els Picarols”, “Cantabile” i “Vivace”. Per ella, el comiat de diumenge significà una ocasió per expressar-li el seu agraïment per tantes hores de música al seu costat i afirma que, tant a ella com a altres persones, els agradaria que el Tomàs continués vinculat a la música i al Cercle.


L’actual presidenta del cor, QUIMA GARCIA, deia que diumenge van viure una experiència agredolça molt emotiva i que el cor continua tenint ganes de tirar endavant i que el Tomàs els seguirà donant un cop de mà en temes logístics.


Durant el concert, la nova directora, JOANA CAMPO, va tenir ocasió d'"estrenar-se" i dirigir un parell de cançons del concert.

JOANA CAMPO

En acabar el concert, van pujar a l’escenari alguns excantaires i fills de cantaires ja que Vivace també ha estat un espai on la convivència i el caliu han afavorit la formació de parelles i famílies.

I ara, deixem que sigui el Tomàs qui ens parli:


“Estimats cantaires, estimats amics.

No em surten les paraules per dir-vos l´emoció que sento avui, en aquest dia tan especial de la meva vida , en el que he decidit aturar-me i deixar de fer el que ha sigut durant més de 40 anys una companyia inseparable i incondicional com ha estat la direcció de les corals del Cercle.


I de seguida em venen al cap tants i tants records, que podríem estar gaudint de tots aquells moments durant moltes hores.


Us he de confessar que m´entristeix molt saber que tot això ja no ho tornaré a viure, perquè realment ha estat una sort i em sento tan afortunat d´haver fet tantes coses boniques i emotives que em són impossibles d’esborrar. Des de grans concerts a grans viatges, descobertes de repertori i, sobretot, conèixer un munt de gent amb el mateix interès que jo, que és cantar, fer-ho junts i divertir-nos, amb serietat, rigor i esforç.

No m´hauria imaginat de petit, quan vaig començar a cantar a Sant Felip Neri de Gràcia, que aquells inicis serien el principi d´un llarg i prolífic viatge d´emocions.

Estic content d´haver pogut fer i amb plenitud tot el que m´he anat proposant i això és el que m´omple més, racionalment ser ambiciós. Però, sobretot, content

d´haver sigut correspost per part de tots i totes els que m´heu seguit i heu cregut i heu volgut compartir els meus projectes.


Gràcies, de tot cor, als que m´heu ajudat a realitzar tots aquests somnis, als que m´heu escoltat quan més ho necessitava i als que heu cregut en què treballar conjuntament , amb il·lusió i amb respecte, és el motor de qualsevol grup humà que fa aconseguir projectes.


Per tant, només em queda dir-vos que he sigut molt feliç tant els 25 anys que vaig estar amb els Picarols, els 10 anys que vaig estar amb Cantabile i ara els 14 anys que porto amb Vivace.


No vull acomiadar-me, perquè sembla que sigui un final de vida i que ja ningú compti amb tu, per això, us vull dir només un fins aviat, que continueu cantant, que seguiu creient en la música com a eina de convivència que uneix les persones i que recordeu com jo tot el que hem fet perquè sigui un exemple per als que continuaran aquest camí.


Vull desitjar molta sort a la Joana que agafa el meu relleu i a tots els cantaires que continuaran l'estel·la que Vivace ha anat deixant endarrere i que són, sens dubte, un exemple de molts altres grups corals.


Coraggio, recordeu, sempre coraggio, sempre endavant, amb valentia, amb salut, amb música i moltes gràcies per haver-me fet feliç tant de temps.”

Després d’aquestes paraules, es va produir una ovació llarguíssima de cinc minuts de rellotge que ell mateix demanà d’aturar.


UN MOMENT INOBLIDABLE!

Comentarios


bottom of page