top of page
Buscar

ELS AMICS DE LA SARSUELA: “Gigantes y cabezudos”.



Amb llibret de MIGUEL DE ECHEGARAY i música de MANUEL FERNÁNDEZ CABALLERO, aquesta sarsuela se situa a finals del segle XIX en el context històric de la pèrdua de Cuba per part d’España i les repatriacions massives de soldats.


L’acció passa a Saragossa. Una noia espera que el seu enamorat torni de la guerra de Cuba i es veu envoltada d’una sèrie d’enganys per part d’altres homes que estan enamorats d’ella i volen impedir que es casi amb qui ella estima.


Es resolen els conflictes el dia de la Mare de Déu del Pilar, patrona de la ciutat, enmig de la seva Festa Major amb la presència dels gegants i els capgrossos.


Pertany al “género chico” i es va estrenar al Teatro de la Zarzuela” de Madrid el 29 de novembre de 1848.


ELS AMICS DE LA SARSUELA DE GRÀCIA DE BARCELONA és una societat, sense ànim de lucre, amb la finalitat principal de la difusió del gènere líric (òpera, opereta i sarsuela).


El principal mèrit d’aquesta associació és que, actualment, és pràcticament l’única que tira endavant una programació estable de sarsuela. És un gènere musical que té molt públic, però que és complicat de sustentar perquè, essencialment, és molt car. Es calcula que un dia de representació costa entre 6.000 i 7.000€, atès que hi ha orquestra en directe, cor, actors/ius de text i, naturalment, els cantants solistes que són professionals d’alt nivell perquè l’exigència de la partitura així ho requereix.


Doncs bé; una de les directores responsables de la programació de sarsueles a Gràcia és la CARME BIGORRA i, enguany, ha comptat amb la col·laboració d’alguns actors/ius de la nostra Secció als quals vol fer públic el seu “agraïment perquè m’han ajudat en tot i jo sé que tenen altra feina i projectes entre mans.”

La representació va anar molt bé i es va omplir la sala Montseny que té cabuda per unes 500 persones. Poca broma!


Enhorabona, Carme i a tota la companyia, especialment als del Cercle!

En aquestes fotos hi podem distingir la Mar Simó, Eduard Farràs, Ramon Cuenca, Andreu Monrós, Jaume Gómez Gràcia, Cris Esteve, Montse Gràcia, la petita Ona Esteve, Jordi Costa i Quim Fuster.


I una sorpresa final!


Us regalem un fragment d’aquesta sarsuela quan es va representar al Cercle l’any 2010. A veure quantes cares conegudes hi trobeu!



Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page