top of page
Buscar

L'ESTEL SEGUEIX VIU (2)

Actors i actrius que han sortit per primera vegada o bé han estrenat paper juntament amb d'altres que es van estrenar l'any passat en plena pandèmia.


Responen a la pregunta:


QUÈ HA SIGNIFICAT PER A TU PARTICIPAR A L'ESTEL?




ALFONS PARDO


Va formar part dels Tallers de Teatre per a joves. Ha sortit en alguns musicals de la casa i fa anys que participa a l'Estel. Va fer d'Abdaró i l'any passat es va estrenar com a JONÀS.


"Per mi l'Estel es sinònim de Nadal. Em costaria entendre unes festes sense participar-hi: puc dir del cert que és el veritable esperit nadalenc. Seguir amb l'Estel es mantenir viva una tradició centenària que dona riquesa al barri i a la cultura catalana. És història viva."







ÀURIA AMAT


Forma part de l'equip de direcció dels Tallers de Teatre. Fa anys que participa a l'Estel i, des de l'any passat, s'hi està implicant encara més i fa tots els papers de l'auca: fúria, pastora, acompanyant de la Maria, venedora...


"Per a mi, participar a l'Estel significa que puc conèixer gent nova que hi ha al Cercle i, realment, és la tradició.

Si no participes a l'Estel, també és xulo anar-lo a veure. Aquest any ha sigut un dels millors per les noves idees, perquè s'ha intentat modernitzar, i els "mòmius" i les fúries tenien el seu protagonisme en certes coses.

Vull tornar a participar l'any vinent i molts més i fer algun personatge."



CARLES RUBIO


Fa l'Estel des de petit. Ha fet de tot: de nen Jesús, d'Ashverus, de Josep, de Sant Miquel, de Jonàs i aquest any s'ha pogut estrenar de JEHÚ.

Ha format part de la Comissió d'aquests dos darrers anys.


"Ha significat molt poder fer de Jehú per primera vegada. L'havia de fer l'any passat, però em va agafar la Covid. Aquest any, que m'he pogut estrenar de Jehú, he estat molt feliç. L'he gaudit moltíssim i, sobretot, per un gran equip amb qui s'ha pogut fer un Estel de molta qualitat.

I m'ha agradat molt poder-lo fer amb el meu fill, l'Abdaró i amb la meva filla, la Verge Maria."




CLÀUDIA BRAU


Ha format part dels Tallers de Teatre. Aquest any s'ha animat a participar a l'Estel juntament amb el seu pare i germanes que fa temps que hi són.


"Participar a l'Estel ha sigut una cosa molt maca, ja que m'ha permès connectar amb el teatre i m'ha fet venir ganes de seguir-ne fent. Ha representat també l'oportunitat de conèixer gent molt variada que m'ha aportat coses molt diferents i tothom amb el desig de tirar l'obra endavant per a que sortís el millor possible. A més, també he pogut aprofundir en algunes persones que m'han fet molt feliç.

M'agrada perquè és una obra que es fa cada any i des de fa molt temps i sento que, per aquest motiu, s'ha de seguir fent. Estaria encantadíssima de repetir a l'any que ve."


GEMMA CLEMENTE


Fa l'Estel des de petita. Es va estrenar amb el Benjamí, ha fet de Sant Gabriel, de Maria, de ballarina del "Vola Colom" durant molts anys i l'any passat va fer de Sant MIQUEL per primera vegada.


"Participar aquest any a l’Estel ha sigut, per a mi, molt important!! L’any passat ja em vaig estrenar en el paper de Sant Miquel, però la pandèmia va fer que cap de nosaltres ho disfrutés de la mateixa manera. Aquest any ha sigut realment terapèutic… poder compartir escenari amb companys i companyes que m’estimo molt, conèixer gent nova que ja s’estima l’Estel com si l’hagués fet tota la vida i a més, fer-ho recordant el meu pare que, com moltes ja sabeu, se l’estimava també amb bogeria! Moltes gràcies a la comissió per tota la feina que heu fet i, sobretot, als “meus” Naïm’s i Satanàs, que m’han ajudat moltíssim a disfrutar del paper."



JOSEP MARIA RICART


Tenor del cor "A Tempo"



"Ha estat una experiència molt divertida, sobretot per fer de dimoni. De petit, veia els "Pastorets" al meu poble i no hi havia participat mai. I ara ja ho he fet.

I, a més, amb una música preciosa i molt especial."







LAIA VILARRÚBIA


Forma part dels Tallers de Teatre i fa l'Estel des de més petita. Està sempre molt atenta i receptiva i té una autèntica passió pels musicals.


"M'ha agradat molt fer l'Estel, sobretot el bosc de la por, el menjar de la Fogaina" i cantar ai, solet de glòria".








LLUC TORRECILLAS


Fa l'Estel des de més petit i l'any passat es va estrenar de NATHANIEL.

També forma part dels Tallers de Teatre.

Li agrada molt cantar i ballar.


"Per a mi, fer l'Estel m'ha permès fer teatre - que és una de les coses que m'agrada més - i fer-ho al Cercle amb el meu pare i la meva germana, fer molts amics nous i als assajos passar-m'ho molt bé."



ORIOL VILAJOSANA


Va formar part dels Tallers de Teatre per joves i ha actuat en algunes obres de text i musicals.

Fa l'Estel des de petit i va començar fent de Nen Jesús. També ha interpretat el Nathaniel, l'Abdaró i el Mathaties.

L'any passat es va estrenar com a NAÏM.


"L'any passat em vaig estrenar com a NAÏM i era un repte immens tornar a fer de NAÏM i procurar fer evolucionar el personatge.

Enguany, he gaudit igual o més fent l'Estel. Crec que ha estat una edició molt reeixida i que ha agradat molt a les espectadores i espectadors.

Sempre he pensat que les persones que fem teatre ens l'estimem amb bogeria perquè algun dia ens vam enamorar d'un personatge. En el meu cas, el NAÏM va ser un dels meus primers amors teatrals en veure l'Estel de petit. Em fa molt feliç interpretar-lo :)"


PEP BRANSUELA


Ha participat en moltes obres de teatre de text i en diversos musicals.

L'any passat es va estrenar a l'Estel fent de MATHATIES


"L'any passat vaig fer l'Estel per primera vegada i en un context de pandèmia amb poca gent, mascaretes, gels hidroalcohòlics, i una sensació de buidor i satisfacció un cop feta la funció que feia feredat. Aquest any he pogut gaudir de fer de Mathaties i passar-m'ho molt bé tot i les "magulladures", dolces i volgudes, que venen implícites amb el personatge. I què dir del meu company, en Jonàs, que m'ha ajudat tant a agafar el to així com tothom que m'ha ajudat a entendre una mica més aquesta tradició teatral tan arrelada al Cercle. I molt satisfet també de veure com la bona coordinació i el sacrifici d'una gentada fa sortir projectes bonics. El teatre és això; posar desinteressadament i amb molta il·lusió el millor de cadascú i aquest Estel fa olor d'això i de molt més."


PEP PLA


Fa poc que ha arribat al Cercle, però ja ha participat en algunes obres de text.

L'any passat es va estrenar amb el paper de JEHÚ.


"Jo vaig aterrar a la família de l’Estel l’any passat. L’any on l’Estel es retrobava amb el públic després dels moments més durs d’una pandèmia que encara cuejava i que va estar a punt de fer que se suspengués un any més. Aquell debut, malgrat el temps que fa que faig teatre, ja em va fer intuir que es tractava d’una cosa gran, on la magnitud del text, la música i el pes de la tradició situa l’obra en primer pla, per sobre de qualsevol de les persones que en formen part. Aquest any tot s’ha confirmat i s’ha multiplicat. Per a mi, que sóc un amant de la cultura popular i tradicional catalana, tenir l'oportunitat de formar part del grup de dones, homes, joves i canalla que ha posat el seu granet de sorra per perpetuar una tradició tan bonica i necessària com són els "Pastorets" al nostre país, ha estat un honor del qual n’estic molt agraït."



SÍLVIA GÓMEZ GRÀCIA


Ha actuat en moltes obres de teatre de text i en musicals.

Fa l'Estel des de petita i ha passat pel Nathaniel, Benjamí, Sant Gabriel i Verge Maria.

L'any passat es va estrenar com a SANT MIQUEL.

Ha format part de la comissió en aquests dos darrers anys.


"Vaig fer de nen Jesús (a l'apoteosi final quan enviava petonets😜), d'uns quants personatges i de Cor. Aquest any, com l'any passat he fet de SANT MIQUEL i ha estat molt enriquidor. Una gran expèriencia, la veritat. He pogut també dirigir els nens que, com sempre, és molt gratificant perquè veus la il·lusió que els fa fer l'Estel i això no té preu. Dono les gràcies a tota la companyia per la seva dedicació.

I ...Estel forever!!!"


VÍCTOR HOM


Fa poc que ha arribat al Cercle, però ja ha participat en algunes obres de text.

L'any passat es va estrenar amb el paper de NEFTALÍ.


“Viure i veure l’Estel és formar part del tresor del Cercle, és la seva moneda, també amb dues cares, però en aquest cas, no son antagòniques , sinó que una és el reforç i l’esquena de l’altra. És com una família quan prepara l’escudella de Nadal, entri qui entri, posis a qui posis, sempre quedarà be, perquè saps que l’amor i els ingredients principals son inalterables.”



Aquí tenim una "selfie" de l'equip tècnic de llum i so.

D'esquerra a dreta, l'Anna Roca, la Laura Domínguez, l'Alba Mas i la Txell Bou.



LAURA DOMÍNGUEZ


Fa poc temps que ve per la casa i ha trobat el seu lloc realitzant tasques tècniques.

S'ha estrenat aquest any i tenim moltes ganes que continuï.


"Para mí, esta primera experiencia en L'Estel ha sido única. Mi alrededor ha estado muy implicado y eso ha hecho que yo también lo quiera estar por las ganas y el entusiamo que ellos han puesto durante años. Desde el minuto 1, todo el equipo me ha hecho sentirme partícipe de la experiencia y eso es importante en un equipo tan grande y con tantos papeles diferentes.

La experiencia de ayudar a montar las luces y poder hacer de técnica desde la cabina, hace tener una percepción muy diferente del espectáculo y vivirlo desde dentro ha sido un placer. Y qué decir del equipo técnico y toda su ayuda, me he sentido muy arropada."



bottom of page