top of page
Buscar

LLIBRES, LLIBRES I MÉS LLIBRES!

Aquest article pretén donar a conèixer com és el grup de Tertúlia Literària del Cercle, quins membres en formen part i quina ha estat la seva activitat i trajectòria.


La creadora del grup i coordinadora, Montse Cros, ens explica que el grup té 12 anys d’antiguitat i que s’han reunit cada mes, exceptuant els dos anys de pandèmia.


La majoria dels/les participants són els mateixos des de l’inici de l’activitat i, per tant, s’ha creat un caliu de grup, una complicitat i una amistat que es respira dintre de la sala on es reuneixen.


La Montse comenta que a ella li agrada molt llegir i que havia format part d’un parell de grups de lectura i que això la va motivar a engegar un grup al Cercle. Va parlar amb una sèrie de persones que, en aquell moment, li va semblar que s’hi engrescarien i va muntar la tertúlia literària. I així han passat més de 10 anys de vida activa del grup.


Com que ja són 10 persones, considera que no n’hi poden entrar més, ja que la participació individual se’n veuria ressentida. A cada trobada, tots/es els membres tenen el seu espai per opinar, preguntar i/o criticar el llibre que han llegit i tothom s’enriqueix i aprèn amb les aportacions dels companys/es.


En començar el curs, cadascú proposa un llibre i es reparteixen els mesos del curs de tal manera que es focalitza l’atenció cada mes en un llibre en concret. Es procura que els llibres proposats es puguin trobar fàcilment a les biblioteques públiques.


El dia de la trobada mensual, es fa una ronda de conversa i la valoració del llibre, la qual és secreta i numèrica. La Montse té guardades les valoracions de TOTS els llibres que s’han llegit al grup. La xifra ens va sorprendre molt: 96 llibres llegits, comentats i valorats!

Quina gran tasca!


Quant a les valoracions, ens comenten que mai han posat un 10 a cap llibre i alguna vegada sí que han posat un 0 a alguns llibres.


En aquestes trobades mensuals, no hi falta ni l’entrepà ni la beguda i, de tant en tant, surten a sopar plegats fora del Cercle. I, curiosament, sempre s’asseuen a taula en el mateix ordre de com s’asseuen durant les reunions. S’hi van acostumar des del primer dia i no han canviat mai de lloc. D’això se’n diu ser constant en els costums!



Us presentem els membres del grup:


1. Rosa Colet

2. Jordi Boleda

3. Montse Caellas

4. Carme Roselló

5. Esther Coll

6. Esther Martínez

7. Cristina Roig

8. Josep M. Alsina

9. Montse Valero

10. Montse Cros


I ara, una notícia molt interessant per considerar de cara al curs vinent: la Montse Cros diu que ESTARIA DISPOSADA A OBRIR UN ALTRE GRUP DE LECTURA. El mínim que es necessita són 5 membres i el màxim 10. I ganes de llegir, és clar!


Ens sembla una proposta molt engrescadora i digna de tenir en compte.

A veure si ens hi animem per al curs vinent!


bottom of page