top of page
Buscar

MUSICAL MODERN I MOLT PREMIAT

"SIX" o "SIS REINES", de Toby Marlow i Lucy Moss, explica les històries de les sis esposes del rei Enric VIII d'Anglaterra regada amb tocs d'humor.

Ha rebut un munt de premis i nominacions.

Es va estrenar l'any 2017.



Ho comentem amb l'ANNA TURULL, encarregada de donar un cop de mà amb la Direcció Escènica.


CC I què, Anna, com va sorgir la idea de formar part de l'equip artístic de "SIS"?


AT Fa prop d’un any, les noies em van trucar per convidar-me a formar part del projecte. Va ser molt emocionant per a mi, tot i que els vaig dir: “ja us ho heu pensat bé?”. Jo no havia dirigit un projecte d’aquestes característiques, però estaven tan il·lusionades que era impossible dir-los que no!


De les sis, a cinc les coneixia des de ben petites. A les noies Bou des que van néixer. Tenim una història familiar molt arrelada des que aquell 1983 vaig entrar a formar part del Casal Claret juntament amb la colla que hem esdevingut, anys després, les famoses “veïnes” del Cercle. L’Elisenda Puiggener, la Núria Tanyà i l’Oriol Bou, pares d’aquestes noietes, han fet teatre amb mi i pots imaginar-te la d’històries que tenim a la motxilla.


Amb les noies, la meva relació ve de fa més de deu anys, quan vaig ser directora de Tallers i elles eren ben petites. A més de la Lia i la Txell, La Núria, la Nara, la Berta, tenim a la recent aterrada Ali, vinguda de Ses Illes per descobrir com li agrada tot això.


I des de petites... fins avui, que totes són noies de fermes conviccions, exigents amb cada detall, atrevides, organitzades i desorganitzades, sentimentals i cerebrals. Estimen amb passió, com les Sis reines!!!



CC Com ha estat aquesta direcció?


Jo diria que ha estat una direcció molt democràtica i assembleària, com són elles. Coneixien a la perfecció el musical, molt abans que jo, i sabien què volien. Per tant, ha estat un acompanyament més que una direcció interpretativa a l’ús.


La gran sort és que hem fet un gran equip amb els directors de coreografies, el Marc Molero i el Carles Torrecillas, que s'han posat en cos i ànima a reproduir molt fidelment l’esperit coreogràfic de "Six" i han invertit un munt d’hores d’assaig. I elles son ràpides aprenent! Vocalment, totes tenen unes grans capacitats, per la qual cosa, en el fons, el repte més gran ha estat l’interpretatiu, perquè un espectacle pot estar ben cantat o ballat però, si no arriba la història, es quedarà, simplement, en un espectacle correcte.



CC Coneixies aquest musical?


AT No el coneixia i ha estat tot un descobriment. A Londres l’estan representant. Em pregunto com aquest rei va poder tenir aquestes grans dones i ell ser tan mesquí.

Tota la funció és una competició on, a mode de concert, permet descobrir sis reines que el que tenen en comú és haver estat les dones del rei Enric VIII i que lluiten per saber quina és la més desgraciada.


La música és excepcional, i hem hagut de fer una gran feina per situar cada reina en el seu propi regnat, on els sentiments es barregen, es contradiuen, i es refermen.



CC Per què el recomanaries?


AT Per molts motius: Per la qualitat de l’espectacle, perquè és àgil, interessant, ric i necessari. Perquè és la prova que al Cercle fem grans espectacles, perquè elles es mereixen que el públic celebri la seva feina i, alhora, perquè el públic gaudirà durant 1h i escaig.


I perquè hi ha dates per a tothom: hem d’omplir "SIX" o "SIS" funcions!


Les Reines són:

Ali Cubero, Berta Vicente, Lia Bou, Nara Buchaca, Núria Martínez i Txell Bou.


US HI ESPEREM!

bottom of page