top of page
Buscar

PEP PLANAS: "M'agrada fer coses pel Cercle"


PEP: "Fa un any i tres mesos, aproximadament, vaig mirar-me les capses dels escacs i vaig veure que estaven molt velles i a algunes figures els faltaven trossos com les creus dels reis i els musells dels cavalls. També em vaig adonar que faltaven taulers.

Els nostres taulers són molt antics; calculo que tenen uns 60 anys i els he restaurats. Els he decapat, que vol dir que els he tret la capa de vernís antiga i els he envernissat de nou.


I he reciclat fustes per construir els taulers nous ja que, si els havíem de comprar, haurien sortit molt cars. A i m'agrada molt aprofitar material de rebuig i reciclar. El procés ha sortit gairebé gratuït del tot. Crec que només m'he gastat uns 20€.També he rentat totes les fitxes perquè estaven plenes de pols. Per a les blanques, he fet servir tint de color de fusta i les he envernissades i per a les negres només he fet servir pintura mate.


A més, he reconstruït uns quants cavalls que tenien el musell trencat, he posat les creus dels reis que s'havien trencat, aixi com les corones de les reines.


I, per acabar, he posat una peça rodona de feltre sota de cada fitxa.


Després hi havia les caixes: he restaurat les antigues i n'he construït de noves.


Una feinada, però que he anat fent a casa meva, amb calma i tranquil·litat.


En aquest moment hi ha 12 jocs d'escacs sencers."


Quan comentem quina vida se'ls podria donar, ens diu:


PEP: "Primer s'haurien d'ordenar les fitxes per jocs - perquè no totes són iguals -, numerar les caixes i les tapadores - perquè tampoc són iguals - i organitzar alguna activitat per estrenar-los i ensenyar-los als socis/es. Potser unes partides simultànies amb algun convidat especialitzat podria ser una bona idea!"


Sí, és veritat! En parlarem amb l'àrea d'Esports.Moltes gràcies, Pep, pel teu temps i la teva dedicació!


PEP: "Ho he fet amb molt de gust! "
Comments


bottom of page