top of page
Buscar

PROTAGONISTES

Aquest MAIG destaquem i agraïm l'aportació artística de:



BERTA VICENTE (Anna Bolena)


TXELL BOU (Caterina Howard)


NÚRIA MARTÍNEZ (Jane Seymour)


LIA BOU (Caterina Parr)


ALI CUBERO (Anna de Clèveris)


NARA BUCHACA (Caterina d'Aragó)



Les cantants, actrius i ballarines.




CARLES TORRECILLAS


MARC MOLERO


Els Coreògrafs





ANNA TURULL


La Directora escènica


CC Com vau descobrir aquest musical i què us va motivar representar-lo al Cercle?


SIS REINES Durant la pandèmia, dues de les Reines, la Lia i la Txell, van descobrir "Six" i van decidir que sí o sí volien representar-lo al Cercle, aquest teatre que totes tant estimem. No hi hauria un lloc millor per fer-lo. Amb les altres Reines vam decidir assumir el gran repte d’un nou musical, aquest gènere que ens apassiona i ens dona moltes satisfaccions. Ja hi havia experiències musicals prèvies, com "Matilda", però aquesta aventura ha estat “un punt més”.

CC Qui ha fet les traduccions?


SIS REINES La traducció és de Gara Roda qui, molt generosament, ens l’ha cedit. Les mateixes Reines hem estat les responsables de l’adaptació fins arribar al resultat final.


CC Esteu satisfetes amb el resultat?


Més que satisfetes. Ha estat un gran camí conjunt amb molts moments de tot, però allò que s’esperava s’ha aconseguit que és haver gaudit preparant-lo i representant-lo davant de tantíssim públic.


CC Com es fa això de dirigir en equip?

Quin procés de treball heu seguit?


Ha estat una direcció molt compartida. Tot i que s’ha fet un treball de molts mesos a tres bandes (veus, dansa i interpretació), durant el darrer mes i mig el treball conjunt ha estat molt bonic i molt interessant a tots nivells. Hores de treball en tots sentits dalt de l’escenari i fora del mateix. I amb l’ajut de moltes persones hem aconseguit que l’espectacle tingués una gran qualitat. Estaríem molt contentes si algun dia "Six" pogués tornar a programar-se. Sens dubte, repetiríem. I moltes de les persones que ens han vingut a veure, segur que també.

CC Enhorabona de tot cor, noies!


CC I ara, donem la paraula als coreògrafs.

La vostra feina ha estat clau en la producció i qualitat de l'espectacle.

Què ha suposat per a vosaltres aquest encàrrec?


CT i MM Aquesta producció ha suposat un repte majúscul a tots nivells. Era la primera vegada que algú ens confiava una tasca tan gran i complexa i cap dels dos pensàvem poder fer mai una cosa així. De fet, quan ens van preguntar si volíem ser els coreògrafs, cap dels dos coneixia el musical i, un cop en vam veure algun vídeo, vam coincidir que NO podríem fer-ho però que havíem de dir que SÍ sense pensar-nos-ho dues vegades pel repte personal que suposava, pel projecte, perquè ens venia de gust treballar amb elles i per la il·lusió, per fer junts una "burrada" com aquesta, etc...


CC Un cop vau acceptar, com vau començar la feina?


CT i MM Crèiem que el primer que volíem tenir clar , com a encarregats de les coreografies, era saber què volien fer les noies, com volien encarar el projecte i quines idees concretes tenien per a la representació i per als assajos. L’obra, contínuament, té una càrrega visual i de show molt altes i aquest era un tema que volíem tenir present i clar des del principi.



CC Se us va demanar de reproduir les coreografies originals o bé d'adaptar-les?


CT i MM Les noies ens van demanar d’adaptar les coreografies del musical professional tan fidelment com ens fos possible i ens vam guiar per diferents vídeos fent recerca al Youtube.

Per a poder-les ensenyar, ens vam reunir uns mesos abans per estudiar-nos-les nosaltres i per establir una manera d’ensenyar-les. Al principi ens va costar una mica trobar un mètode productiu, ja que els dos entenem i veiem el ball de formes diferent: un és ballarí d'altíssim nivell en balls llatins i músic i això el fa metòdic, precís i rigorós (un luxe), i l'altre és més d'assaig-error fent el que creu que toca donant importància a l'estil del personatge. Creiem que ens hem complementat a la perfecció i hem ofert dues maneres de treballar on les Reines han pogut trobar suport segons el moment i les seves necessitats.

Hem treballat sempre tan coordinats com hem sabut, tant si dividíem la feina en tasques dins d’un mateix número com si ens repartíem la responsabilitat en cançons senceres.


CC Us heu coordinat amb la directora escènica?


CT i MM També hem tingut sempre molt clar que volíem conèixer en tot moment la visió de l’Anna Turull com a directora per estar en la mateixa sintonia i no donar indicacions contraposades.


En definitiva, la nostra feina consistia en ajudar les Reines - les quals han estat les vertaderes artífexs intel·lectuals i físiques d'aquest espectacle - a arribar a la seva millor versió a l’escenari, exigint tot el que vèiem que podien donar i, alhora, que la nostra orientació estigués alineada amb els objectius de les actrius, la directora i els coreògrafs.


CC Esteu satisfets amb el resultat?

CT i MM El resultat ens ha fet gaudir molt. Les noies han crescut de manera impressionant i ens han deixat amb la boca oberta a cada passi. Ens ho hem passat d’allò més bé. Ha estat tot un honor poder prendre part en aquest enorme projecte i només podem agrair a les REINES per deixar-nos estar al seu costat veient com han fet un gran show i poder "ser dos de SiiiiiiiiiiiiS" (i que ho entengui qui vulgui).


CC Voleu afegir alguna cosa més?


MARC: A nivell particular, el procés d’assajar ens ha facilitat poder treballar un any sencer amb un amic a qui admiro profundament. No crec que hi hagi res millor. Tenir alhora algú com l’Anna a la direcció també m’ha permès de seure i aprendre escoltant les guies que ella ha estat donant quan es treballaven els personatges.


CARLES: A nivell particular, jo he pogut aprendre moltíssim del Marc, de la seva manera de fer i entendre la música i el perquè del que estavem fent i tenir un mètode empíric on agafar-nos. I he descobert que també m'agrada aquesta vessant de direcció, m'ho he passat molt bé treballant amb les noies.


I el més important de tot és haver pogut conèixer la gran responsabilitat personal, la capacitat de treball i l’altíssima implicació que tenien les Reines i que les ha motivat a donar el màxim, sobretot en dies que ens trobàvem a altes hores de la nit i les energies eren mínimes, assajant en condicions no gaire favorables.

En aquest aspecte, totes elles tenen el nostre reconeixement i la nostra més alta admiració.


CC Ens alegrem molt de recollir aquestes valoracions tan positives i us fem arribar la nostra ENHORABONA més entusiasta!


* AGRAÏMENT: Aproftant que acabem la temporada de teatre, volem agrair públicament al XaviXavi que ens hagi cedit les fotos que han il·lustrat els reportatges dels espectacles: "SIS REINES", "SENYOR MEU", "REVOLUCIONARY ROAD" i "ELS 80 SÓN NOSTRES".


bottom of page